Hornanhovin Kas Kuppikakku✝ 07.04.2022

Niin lyhyt askel ajasta ikuisuuteen, niin kapea raja, välillä taivaan ja maan. On ajaton avaruus arjesta irronnut ikuisuus, on rauha, hiljaisuus.

✝ Hornanhovin Kas Kuppikakku 'Piku'

ERJ-II, KRJ-II, KTK-I, SV-II, 3 Star

  • 8-vuotias 12.05.2021
  • este- ja kouluratsastus
  • 100 cm, vaativa B

kuvat © scirlin

Tavoitteet

Piku viedään varsa-arviointiin ja kantakirjaan, lisäksi se saa ainakin yhden varsan.

Sukulaiset

i. Hornanhovin Kauhunyö
punaruunikko, 160 cm
SLA-I, ERJ-I, KRJ-I, KTK-II, VIR MVA Ch, SV-I
VH19-018-0031
ii. Kruununkauhu
punaruunikko, 163 cm
SLA-I, ERJ-I, KRJ-I, KTK-II, VIR MVA Ch
VH18-018-0987
iii. Aarretulia evm
tummanpunarautias, 160 cm
iie. Kuninkaanmurha evm
ruunikko, 158 cm
ie. Kanelikuutamo
rautias, 155 cm
SLA-I, ERJ-I, KRJ-I, KTK-II, Champion
VH17-018-2172
iei. Kanelikuusi evm
rautias, 156 cm
iee. Lumosiko Luonnotar evm
vaaleanrautias, 150 cm
e. Hui Hyydyke
rautias, 158 cm
SLA-I, ERJ-I, KRJ-I, KTK-II, VIR MVA Ch
VH17-018-0263
ei. Hämyhalla
tummanrautias, 155 cm
SLA-I, ERJ-I, KERJ-III, KRJ-I
VH13-018-1389
eii. Vääpeli evm
tummanpunarautias, 153 cm
eie. Hämymuisto evm
vaaleanrautias, 156 cm
ee. Voi Viineri
vaaleanrautias, 154 cm
SLA-I, ERJ-I, KRJ-I, KTK-III, jälkeläisluokka C
VH14-018-1437
eei. Komiampi evm
kulomusta, 155 cm
eee. Kahvi et Pulla evm
vaaleanrautias, 150 cm

Pöystilän Hoi Hillomunkki

syntynyt 20.12.2021
i. Kapinan Hierakka
SLA-I, ERJ-II, SV-II, 3 Star

Pöystilän Kettukarkki

syntynyt 18.10.2021
i. Syyn Repolainen
YLA2, SLA-II, ERJ-I, KRJ-I, KTK-I, SV-II, 3 Star

Muut

20.07.2022 - Viides herkkutamma

Herkkujen tammalinja sai jälleen jatkumoa, kun Hilma sai kauniin ruunikon varsan heinäkuun 14. päivä omasta oristani Lusmusta. Kyseessähän on jo viidennen polven jälkiruokateemainen hevonen, koska kyseisen tammalinjan ensimmäinen on Susirajan Voi Viineri. Periaatteessa voisi toki ajatella tämän olevan jo kuudes, koska Viinerin emä on Kahvi et Pulla, mutta mennään nyt kuitenkin sillä viidennellä.

Tämän uusimman varsan nimeä miettiässä aloin hieman harmitella sitä, että laitoin omieni nimien eteen kasvattajaliitteen ensimmäisen tammani Pikun mukaisesti. Koska linja olisi ollut yhdenmukaisempi ja ehkä hieman kivempi, jos kaikki nimet olisi kaksiosaisia ilman liitteitä, kuten linjan kaksi ensimmäistäkin tammaa. Mutta sen jälkeen tutkailin asiaa ja totesin, ettei Pikua luultavasti olisi saanut ilman liitettä. Ja koska se tuli liitteen kera, niin onhan se loogisempaa, että sen jälkeen muutkin ovat liitteellisiä ja sillä linjalla jatketaan. Nyt en ottanut mitään viitteitä isän nimestä, vaan tutkailin kolmikirjaimisia sanoja etsien tarpeeksi kivoja ja lopulta uusimman tamman nimeksi tuli Pöystilän Oho Onnenkeksi.

28.02.2022 - Helmikuinen rotunäyttely

Virtuaaliset Suomenratsut järjestivät jälleen rotunäyttelyt, jossa hevoset arvioidaan kolmeen eri palkintoluokkaan. Näiden lisäksi osallistuin neljällä piensuokillani kasvattajaluokkaan, koska ajattelin että voisimme pärjätä yhteneväisyyden nimissä. Noh, seitsemän osallistujan luokassa tulimme neljänneksi. Voittajana oli pitkän linjan ravikasvattaja eikä kaksi muutakaan edellemme mennyttä ansiotta sijaansa saaneet. Voin siis olla oikein tyytyväinen tulokseemme.

Varsaluokkaan osallistuivat Hukka, Kepponen ja Mara, joista ensimmäinen oli luokkansa kakkonen saaden ykköspalkinnon ja kaksi muuta saivat kolmoset. Aikuisia oreja oli Henkka, Erkka ja Hannu ja he kaikki saivat kakkospalkinnon. Veteraaneja oli Hopo, Eero sekä Niksi ja kuten varsaluokassakin, tässäkin ensimmäisenä mainittu oli LKV2 ansaiten ykköspalkinnon ja kaksi muuta saivat kolmoset.

Aikuisista tammoista Försti sai kakkosen ja Pilvi sekä Virve saivat kolmospalkinnon. Veteraanitammoihin ilmoitin vain kaksi ja näistä Piku oli ykköspalkinnolla LKV2 ja Heini tuli viidenneksi saaden kakkospalkinnon. Näiden lisäksi erikoisluokassa (eli piirroskuvalliset) oli mukana Tarja saaden II-palkinnon ja Kaiho sai kolmosen.

20.12.2021 - Makeaa mahan täydeltä

Pikun ensimmäistä varsaa odotellessa suunnittelin sille nimeä, jos siitä tulee tamma, koska onhan tamman jälkiruokainen tammalinjan jatkuttava! Ja koska yleensä tykkään käyttää molempien vanhempien nimistä edes jotain, niin Laineen varsan nimihän olisi pitänyt alkaa R:llä. Siitä tuli mieleen Rai Rai Rinkeli, mutta ei se ollut ihan niin kiva. Ja kun sieltä sitten ori tuli, niin minulle riitti että pysyttiin makeissa asioissa ja onhan Kettu nyt ihan kettukarkin näköinen! Lisäksi onhan se myös samaa teemaa kuin isänsä repolaisuus.

Mutta niin, nyt se sitten tuli, tammavarsa! Ja h:llä alkavia jälkiruokia, niin siitähän tuli suoraan Hillomunkki. Etuliitteeksi mietin hetken myös ihan vain hei, mutta kyllä hoi on mielestäni hauskempi vaihtoehto. Joten niin sai alkunsa neljännen polven jälkiruokatyttö Pöystilän Hoi Hillomunkki.

28.11.2021 - Pikun Rate My Pony -tulokset

Pää, kaula ja etuosa
75
Runko ja takaosa
55
Jalat ja kaviot
94
Käynti
9
Ravi
74
Laukka
40
Rohkeus
38
Kuuliaisuus
79
Temperamentti
53
Herkkyys
48
Älykkyys
60
Nopeus
33
Kestävyys
63
Ketteryys
74
Hyppytekniikka
24
Kokoamiskyky
35
Voima
56
Ratsastettavuus/ajettavuus
56
Käytös tilaisuudessa
73

31.03.2021 - Maaliskuun kantakirjatulokset

Maaliskuun kantakirjatilaisuuteen saatiin rahdata jopa kuusi hevosta! Ensimmäisenä osallistui Lusmu, joka sai kolmelta tuomarilta 19 pistettä ja yhdeltä 18, kaikkiaan siis 75 pistettä ja täten KTK-II-palkinnon. Luuko sai aika heikot pisteet, kolmelta 16 ja yhdeltä jopa 15 pistettä. Mutta hyvä peli se silti on ja sai kuitenkin kolmosen, joten olen oikein tyytyväinen. Parhaat pisteet keräsi Piku, joka sai kahdelta tuomarilta 21 pistettä, yhdeltä 20 ja kolmannelta 19 pistettä. Hieman epätasaisuutta siis, mutta välillä sitä vain tapahtuu. Yhteensä tamma keräsi siis 81 pistettä ja pokkasi sillä itselleen KTK-I-palkinnon.

Niin sanotusti vähäisen virallisen osallistujien myötä sain mukaan myös jonossa olevat hevoseni, joista ensimmäisenä kehään vietiin Kaiho. Tammahan oli vielä selvästi keskenkasvuinen ja saikin minun hevosista huonoimmat pisteet, yksi antoi jopa vain 14 pistettä, kaksi antoi 15 ja yksi sentään 16 pistettä. Yhteensä siis 60 pistettä, joka on kolmospalkinnon alaraja. Seuraavaksi esitettäväksi lähti Luna, joka sai jokaiselta neljältä tuomarilta 18 pistettä eli yhteensä 72 pistettä ja täten KTK-II-palkinnon. Pilvi pääsi kehään viimeisenä, se sai yhdeltä tuomarilta 15 pistettä ja kolmelta muulta 16, eli yhteensä 63 pistettä ja tällekin siis kolmonen.

20.02.2021 - Varsa-arviointi helmikuulta

Tänään kävimme seitsemän varsan kanssa Virtuaalisten Suomenratsujen varsa-arvioinnissa. Piku sai kakkosen, koska käyttäytyi hieman huonosti rakennearvostelun aikana saaden siitä vain vitosen. Virve sai ansaitusti ykköspalkinnon hauskassa 44,4 pisteellään, vaikka sekin hieman töhöily rakenteen arvostelussa. Myös Antti sai ykkösen ja se sai paljon parempia pisteitä kuin tammat, esimerkiksi käytös oli yli seiskaa niin rakenteen tarkastelussa kuin muun käsittelyn aikana.

Luna sai rakenteestaan kahdeksan, mutta neitokainen jännitti miestuomaria ihan mielettömästi! Se ensin vain luimisteli, sitten rupesi steppailemaan ja hieman piti ääntäkin, mutta lopulta rauhottui. Tästä syystä tamma sai käytöksestä vain nelosen. Suvusta tuli täydet kymmenen pistettä ja muun käsittelyn aikainen toiminta Lunalla oli yli seiskan arvoista, joten yhteensä 29,25 pisteellä tamma sai SV-I-palkinnon.

Lusmu osasi käyttäytyä rakennearvioinnissa (8 pistettä) hieman paremmin kuin hoitotoimenpiteiden testauksessa (6,5 pistettä), koska ori ei jostain syystä halunnut liikkua mihinkään, kun piti näyttää käytös taluttaessa. Itse rakenteesta se sai 7,6 pistettä, suvusta luonnollisesti tuli täydet kymmenen pistettä ja kaiken kaikkiaan Lusmu sai 32,1 pistettä ja ansaitsi sillä itselleen ykköspalkinnon.

Kouluohjelma meni meillä Pilven kanssa kyllä ihan puihin ja jäimme viidentoista osallistujan luokassa viimeiseksi 58,214 prosentin tuloksella. Ratsastuksen arvioinnista saimme kuitenkin jopa 7,7 pistettä, eli jokin kyllä onnistui, mutta ei ihan kaikki. Rakenteesta tamma sai 6,4 pistettä, käytös silloin oli jopa yhdeksän pisteen arvoinen ja hoitotoimenpiteiden ym. aikainen käytös oli 7,75 pisteen arvoinen. Yhteensä Pilvi 40,85 pistettä ja sillä se nappasi itselleen kakkospalkinnon.

Saaga oli ainoa nelivuotias, joten olisi voinut kuvitella, että se osaisi jo käyttäytyä. Mutta ei, neiti veti ihme kiukuttelukohtauksen, kun tuomari oli tulossa arvioimaan tamman lihaskuntoa. Tästä syystä rakennearvioinnin käytös oli tammalla vitosen luokkaa, itse rakenteesta tuli seiska. Helppo B -tason kouluohjelmasta saimme 64,286 prosenttia, tulimme kolmanneksi ja tällä tamma nappasi itselleen kymmenen lisäpistettä. Ratsastuksen arvioinnista tuli 7,2 pistettä ja yhteensä Saaga keräsi itsellen 61,45 pistettä, millä se sai SV-II-palkinnon.

Kilpailut

Saavuttanut ERJ:n porrastetuissa maksimitasonsa 4, pisteitä yhteensä 3592.36.
hyppykapasiteetti: 681.39 rohkeus: 693.39 kuuliaisuus ja luonne: 2217.58
Saavuttanut KRJ:n porrastetuissa maksimitasonsa 5, pisteitä yhteensä 3887.38.
kuuliaisuus ja luonne: 2217.58 tahti ja irtonaisuus: 1669.8
Näyttelymenestys
NJ ~ 21.03.2021 ~ Tiikeriluola ~ suomenhevostammat ~ MVA-SERT, BIS3 (tuom. Vibaja)
NJ ~ 15.03.2021 ~ Haltiasalo ~ suomenhevostammat ~ MVA-SERT, BIS7 (tuom. Lissu T.)
rotunäyttely ~ 28.02.2022 ~ VSR ~ veteraanitammat ~ I-palk, LKV2 (tuom. alaera)