Pöystilän Hoi Hillomunkki✝ 17.03.2023

Niin lyhyt askel ajasta ikuisuuteen, niin kapea raja, välillä taivaan ja maan. On ajaton avaruus arjesta irronnut ikuisuus, on rauha, hiljaisuus.

✝ Pöystilän Hoi Hillomunkki 'Hilma'

SLA-I, ERJ-II, SV-II, 3 Star

  • 8-vuotias 19.04.2022
  • esteratsastus
  • 120 cm, helppo B

kuvat © VRL-12454

Luonnekuvaus

120 cm radoilla sporttiponien, puoliveristen sun muiden seassa pärjäävä, ruusukkeita vaivattoman oloisesti napsiva suomenhevonen ei ole mikään itsestäänselvyys, joten tietenkin olen äärettömän ylpeä Hilmasta. Esteillä huippulahjakas tamma tekee myös ihan kivoja suorituksia helppo A -kouluradoilla, jotka kuitenkin kalpenevat erinomaisten estesuoritusten rinnalla. Aika usein myös kilpakumppaneiden suoritusten rinnalla; vaikka ruunikko liikkuukin ihan hyvin, hyppääminen on Se Juttu, leipälaji, jota tamma itsekin rakastaa.

Ruunikko liikkuu tahdikkain, lennokkain, irtonaisin liikkein. Käynnissä tosin on lievää ahtautta, joka katoaa ravissa ja laukassa. Melomista, kerimistä tai sen sellaista ei kuitenkaan näy, yliastunta on erinomainen, Hilma liikkuu käyttäen kroppaansa loistavasti. Sen ryhti tuntuu paranevan heti ihmisen noustua selkään, etupainoisuuden saa ratsastettua helposti pois, takaosan alle ratsastus ei sekään ole hankalaa. Hilman ratsastettavuus sekä kehonhallinta ovat loistavalla tolalla, minkä vuoksi vähän valjut kouluradat naurattavat minua. Luulisi näillä eväin myös kouluratojen sujuvan loistoprosentein perushyvien suoritusten sijaan!

Hypätessä perushyvä ei kuulu ruunikon sanavarastoon. Sen hyppytekniikka, erityisesti etujalkojen osalta, on loistava, ponnistus vahva, eteneminen varmaa ja rohkeaa. Hilma ei jää ihmettelemään omituisimpiakaan johteita tai villeimpiä väriyhdistelmiä, vaan hyppää melko kirjaimellisesti kaiken, minkä yli ihminen vähänkään rohkaisee hyppäämään. Ei sillä, että tämmöinen leijonamieli kaipaisi rohkaisua! Hilma on eteenpäinpyrkivä, fiksu hyppääjä, kaikki sen ominaisuudet asenteesta lähtien vain tukevat sen huimaa kapasiteettia.

Kaikin puolin pehmeä, kuuliainen ja nöyrä tamma on loistava työkaveri kaiken tasoisille ratsastajille. Ruunikko huomaa heti, mikäli ratsastaja on kokematon tai arka, jolloin se liikkuu vähän hitaammin eikä korvaansa lotkauta puutteelliselle kehonhallinnalle, turhan koville pidätteille tai millekään muullekaan. Kokeneiden ratsastajien kanssa Hilma ravistelee satunnaiset virheet harteiltaan sen enempää miettimättä, mutta jatkuvasti puristava polvi tai vastaava virhe selkeästi osaavammalta ihmiseltä saa tamman puremaan kuolainta sekä polkemaan jalkaansa (kirjaimellisesti), puskemaan epätoivottua apua vastaan, kunnes ihminen ymmärtää hellittää sekä tehdä korjausliikkeen.

Niin fiksu ja hieno kuin Hilma onkin, sen tallikäytöksessä on jokunen heikkous. Ennen aamuruokia tamma on melko kärsimätön, se polkee jalkaansa ja kuopii sekä hinkkaa kaltereita hampaillaan. Näitä on yritetty kitkeä pois, laihoin tuloksin. Päivän muiden aterioiden kohdalla ruunikko ei jostain syystä ole samalla tavalla kärsimätön, korkeintaan ravailee tarhan aidan vieressä päiväheiniään odotellessa. (Yön ruokintavälin ei kyllä pitäisi olla niin pitkä, että odotusta pitäisi tuolla tavalla protestoida.) Lisäksi Hilma on hillittömän huono juomaan yhtikäs mitään. Tämä ei tietenkään liity käytökseen vaan ihan terveyteen. Hilman kanssa saa olla tarkkana, ettei se kuivu, ja vettä voi ja pitääkin maustaa melassilla, omenamehulla tai millä ikinä, jotta tamman saa juomaan tarpeeksi. Siinä se sitten olikin, muutoin suomenhevonen käyttäytyy erinomaisesti eikä yritä sabotoida hyvinvointiaan. Ruunikko on helppo, leppoisa käsitellä kaikissa tilanteissa sekä totaalisen ongelmaton kuljettaa. Lähes kympin käytösnumero.

Hyppäämisen rinnalla kilpaileminen saa Hilman sisäisen palon syttymään. Kaikki tunnelmasta sekä väenpaljoudesta lähtien vaikuttaa ainoastaan positiivisesti tammaan, joka selkeästi odottaa pääsevänsä yleisön eteen. Innostumisestaan huolimatta Hilma ei kuumu, vaan pysyy lapasessa koko suorituksen ajan.

Hilman luonteen meille tarjoaa Lissu T.

Sukulaiset

i. Kapinan Hierakka
vaaleanpunarautias, 155 cm
SLA-II, ERJ-II
VH17-018-0639
ii. Pikku Hiprakka
tummanrautias, 155 cm
KTK-II, SV-I
VH15-018-0988
iii. Pieni Pelvoitus
vaaleanrautias, 156 cm
SLA-I, KERJ-I, jälkeläisluokka C
VH14-018-1702
iie. Bilehile
voikko, 154 cm
KERJ-I, KTK-III, jälkeläisluokka C
VH15-018-0389
ie. Riiviöiden Karoliina
rautias, 156 cm
KTK-III
VH11-018-0997
iei. Vitsin Vonkaaja
punarautias, 144 cm
YLA2, SLA-II
VH06-018-9826
iee. Kapteeni Karo
vaaleanpunarautias, 161 cm
YLA2, SLA-I, ERJ-II
VH11-018-0309
e. Hornanhovin Kas Kuppikakku
punaruunikko, 160 cm
ERJ-II, KRJ-II, KTK-I, SV-II, 3 Star
VH21-018-0161
ei. Hornanhovin Kauhunyö
punaruunikko, 160 cm
SLA-I, ERJ-I, KRJ-I, KTK-II, VIR MVA Ch, SV-I
VH19-018-0031
eii. Kruununkauhu
punaruunikko, 163 cm
SLA-I, ERJ-I, KRJ-I, KTK-II, VIR MVA Ch
VH18-018-0987
eie. Kanelikuutamo
rautias, 155 cm
SLA-I, ERJ-I, KRJ-I, KTK-II, Champion
VH17-018-2172
ee. Hui Hyydyke
rautias, 158 cm
SLA-I, ERJ-I, KRJ-I, KTK-II, VIR MVA Ch
VH17-018-0263
eei. Hämyhalla
tummanrautias, 155 cm
SLA-I, ERJ-I, KERJ-III, KRJ-I
VH13-018-1389
eee. Voi Viineri
vaaleanrautias, 154 cm
SLA-I, ERJ-I, KRJ-I, KTK-III, jälkeläisluokka C
VH14-018-1437

Pöystilän Helmiina

syntynyt 14.02.2023
i. Syyn Hongankolistaja
EV-I

Pöystilän Oho Onnenkeksi

syntynyt 14.07.2022
i. Remulus
ERJ-I, SV-II, EV-II, 3 Star

Muut

31.08.2022 - Elokuun ERJ-laatuarvostelun tulokset

Elokuiseen Esteratsastusjaoksen laatuarvosteluun osallistui Pöystilästä yhteensä neljä hevosta, koska onnekseni muita osallistujia ei ollut niin paljon, etteikö minun niin sanotut jonohevoset olisi mahtuneet. Matka meni ihan leppoisasti, vaikkakin lastaus ei Haltin kohdalla ihan niin näppärästä tänään mennytkään. Enpä tajunnut varautua tamman herkuilla eli minttukarkeilla, niin siksi neiti oli hieman nyrpeää naamaa. Kaiken kaikkiaan tamma keräsi tilaisuudesta 95 pistettä, jolla se ansaitsi itselleen ERJ-II-palkinnon.

Ensimmäisen arvosteluun osallistui kylläkin osallistui nelikon ainoa ori eli Pöystilän Kettukarkki. Rakenneosiossa Ketulla oli tuomarien mielestä kohtainen rakenne ja liikkeet, olen siis ihan tyytyväinen tulokseen, pisteitä tuli siis 7,5. Esteratsastuksessahan meillä oli niin sanotusti täydet sijoitukset, kuten myös orin jälkikasvulla, joten omista ja varsojen sijoitusosiosta tuli täydet 40 ja 20 pistettä. Orin molemmat vanhemmat ovat ERJ-palkittuja, joten suvusta tuli tavallisen 20 pisteen sijaan täydet 25 pistettä. Lisäpisteosiosta kertyi vielä 9 pistettä, joten yhteensä 101,5 pisteellä Kettu kuittasi itselleen ykköspalkinnon.

Haltin tulokset olikin jo mainittu edellä, joten kolmantena estradille asteli meidän herkkutammalinjan edustaja eli Pöystilän Hoi Hillomunkki. Rakenteesta tamma sai tasan seitsemän pistettä, omista kisoistaan täydet neljäkymmentä ja ERJ-palkittujen vanhempien ansiosta suvusta tuli myös ns. ekstratäydet kaksikymmentäviisi pistettä. Tamman nimiteemaa jatkava Olga-varsa ei ollut vielä täysin lopettanut kisauraansa, minkä myötä jälkeläisosiosta tuli vain kahdeksan pistettä. Lisäpisteitä kertyi komeat neljätoista ja kaiken kaikkiaan pisteitä tuli 94, joten sillä Hilma sai kakkospalkinnon. Tämän saisi siis helposti nostettua ykköseen, kunhan jälkeläisen kisauran saa päätökseen, mutta en usko että tulemme sitä tekemään.

Viimeisenä mutta ei todellakaan vähäisimpänä, vaan minun hevosista eniten pisteitä kerännyt oli meidän aina-niin-hurmaava neiti eli Jeilin Mökömeirami. Rakenteellisesti tamma ei ollut ihan parhaassa kunnossa ja sai vain 6,5 pistettä. Mutta ainoana Cup-sijoittunana se sai kisaosiosta 41 pistettä, jälkeläisistäkin tuli ns. täydet eli tyypilliset 20 pistettä. Suvustaan tamma sai 21,25 pistettä ja lisäpisteosiostakin tuli aivan täydet eli viisitoista pistettä. Yhteensä Möksis keräsi 103,75 pistettä ja sai sillä tietysti ERJ-I-palkinnon.

20.07.2022 - Viides herkkutamma

Herkkujen tammalinja sai jälleen jatkumoa, kun Hilma sai kauniin ruunikon varsan heinäkuun 14. päivä omasta oristani Lusmusta. Kyseessähän on jo viidennen polven jälkiruokateemainen hevonen, koska kyseisen tammalinjan ensimmäinen on Susirajan Voi Viineri. Periaatteessa voisi toki ajatella tämän olevan jo kuudes, koska Viinerin emä on Kahvi et Pulla, mutta mennään nyt kuitenkin sillä viidennellä.

Tämän uusimman varsan nimeä miettiässä aloin hieman harmitella sitä, että laitoin omieni nimien eteen kasvattajaliitteen ensimmäisen tammani Pikun mukaisesti. Koska linja olisi ollut yhdenmukaisempi ja ehkä hieman kivempi, jos kaikki nimet olisi kaksiosaisia ilman liitteitä, kuten linjan kaksi ensimmäistäkin tammaa. Mutta sen jälkeen tutkailin asiaa ja totesin, ettei Pikua luultavasti olisi saanut ilman liitettä. Ja koska se tuli liitteen kera, niin onhan se loogisempaa, että sen jälkeen muutkin ovat liitteellisiä ja sillä linjalla jatketaan. Nyt en ottanut mitään viitteitä isän nimestä, vaan tutkailin kolmikirjaimisia sanoja etsien tarpeeksi kivoja ja lopulta uusimman tamman nimeksi tuli Pöystilän Oho Onnenkeksi.

22.04.2022 - SLA-tulokset huhtikuulta

Huhtikuun Suomenhevosratsujen laatuarvosteluun osallistui meiltä taas täysi poppoo, wuhuu! Erkinheimon Fröökynä osallistui ensimmäisenä ja sai komealla pisterivillä (10 + 17 + 25 + 20 + 20) yhteensä 92 pistettä ja ansaitsi sillä itselleen SLA-I-palkinnon. Viimeisenä viidestä tammasta osallistui Saariston Tamariini ja se ansaitsi itselleen SLA-II-palkinnon 82 pisteellä (12 + 22 + 20 + 20 + 8).

Kujelmiina sai rakenteesta kymmenen pistettä, kun se sai kakkoset rungosta (pää, kaula ja muu) ja kolmoset tyypeistä ja leimoista sekä jalka-asennoista. Käytöksestään (luonnekuvaus) tamma sai hienot 21 pistettä ja palkittujen vanhempien ansiosta suvusta ihan täydet 25 pistettä. Kahden VSR-Cup-sijoituksen myötä kisaosiosta tuli 22 pistettä ja lisäpisteosiosta kahdeksan, joten 86 pisteellä tamma kipusi kakkospalkinnon ylärajan tuntumaan.

Seuraavaksi estradille asteli Pilvipellon Vaniljakyyhky, joka sai laatutyypistä, rotu- ja sukupuolileimasta jopa neljä pistettä, viisi kun on maksimi. Kaksi pistettä se saikin sitten etuosasta ja muusta rungosta, kun taas jalka-asennoista tuli kolme pistettä. Yhteensä siis yksitoista pistettä rakenneosiosta. Luonneosiosta tuli kaksikymmentä pistettä, suvusta sekä kisoista molemmista kaksikymmentäkolme pistettä ja lisäpisteosiosta kilahti vielä toiset yksitoista pistettä. Niinpä tamma jäi kahden pisteen päähän ykköspalkinnosta ja sai 88 pisteellä SLA-II-palkinnon.

Pöystilän Hoi Hillomunkki sai tyypistä ja leimoista kolme pistettä, liikkeestään kuusi kun kymmenen oli enimmäispistemäärä ja yleisilmeestä sekä kunnosta kolmosen, eli yhteensä kaksitoista pistettä rakenneosiosta. Luonteesta tuli 22 pistettä, suvusta täydet 25 palkittujen vanhempien ansiosta ja kahden Cup-sijan myötä kisapisteitä kertyi 22. Lisäpisteosiosta tuli vielä kymmenen pistettä, joten tamma sai yhteensä 91 pistettä ja sillähän se nappasi SLA-I-palkinnon.

20.04.2022 - Hilman aikuisarviointi

Huhtikuussa Hilma osallistui Suomenratsujen laatuarvosteluun, josta tamma pokkasi itselleen komean SLA-I-palkinnon! Rakenneosiossa tamma sai laatutyypistä ja leimoista kolme pistettä viidestä, liikkeestä se sai kuusi pistettä kymmenestä ja yleisestä kunnosta tuli myös kolme pistettä viidestä. Käytöksestään (luonnekuvaus) tamma sai 22 pistettä, joka on oikeasti aivan huikaisevan hieno suoritus, koska täydellinen tulos olisi 25. Koska tamman molemmat vanhemmat ovat kisanneet ja palkittuja niin Suomenratsujen kuin eri ratsulajien laatuarvosteluissa, ansaitsi Hilma suvustaan täydet 25 pistettä. Tammalla oli takanaan menestynyt esteura sekä kaksi VSR-Cup-sijoitusta, joten kisaosiosta tuli 22 pistettä. Muusta menestyksestä ja panostuksesta tamma keräsi kymmenen pistettä, koska tammalla oli esimerkiksi osallistuttu aikanaan varsa-arviointiin ja olihan sille tehty myös kattava sukuselvitys. Yhteensä pisteitä kertyi 91 kappaletta, joilla tamma pääsi juuri yli ykköspalkinnon rajan.

20.01.2022 - Hilman varsa-arvostelu

Hilma oli yksi kuudesta varsastani, jotka ilmoitin tänään järjestettyyn Virtuaalisten Suomenratsujen varsa-arviointiin. Tamma osallistui kaksivuotiaiden ryhmään ja sai rakenteestaan 6,4 pistettä, kun kymmenen oli osion täydet pisteet. Neidin käytös rakenteen arvioinnin aikana oli myös kutosen luokkaa, eli ihan hyvä tulos noin nuorelle tammalle. Suvustaan tamma sai kuusi pistettä, koska omistaja oli jättänyt taas merkitsemättä toisen vanhemman tuloksia oikein (lue: unohdan op-merkinnät vähän väliä osallistumisista). Käytös hoitotoimenpiteiden ja talutuksen aikana sekä eläinlääkärin ja kengittäjän arvio Hilmasta oli kahdeksan pisteen arvoista, joten yhteensä tamma sai 26,4 pistettä ja sillä SV-II-palkinnon. Suvun puuttuvat neljä pistettä olisi antanut tammalla ykkösen, mutta en jaksa välittää tuosta niin paljon, että koittaisimme onneamme seuraavana vuonna.

20.01.2022 - Varsojen arviointi tammikuulta

Tammikuun hyinen Suomenhevosratsujen varsa-arviointi ei alkanut kovin lupaavasti, kun jo hevosten lastauksessa tuli ongelmia. Meinasimme siis myöhästyä koko tilaisuudesta, mutta onneksi kerkesimme juuri ja juuri paikalle, kun minun hevosia kutsuttiin esittelykehään. Ensimmäisenä meni Pöystilän Sudenmarja, jonka rakenne arvioitiin kymmenen pisteen maksimissa 7,4 pisteen arvoiseksi. Ei siis lainkaan huono tulos! Suvustaan ori sai vain puolet pisteistä eli viisi, koska omistajansa oli jälleen kerran unohtanut merkitä pienen lisähuomion, minkä takia emän tuloksia ei tarkasteltu lainkaan. Sampon aamuinen käytös oli onneksi matkan aikana hieman parantunut ja sen käytös arvioitiin rakenteen tarkastelussa kuuden pisteen arvoiseksi ja muun toiminnan kohdalla se sai 7,5 pistettä. Ori sai yhteensä 25,9 pistettä ja sillä SV-II-palkinnon. Emältä puuttuneet viisi pistettä olisi kerryttänyt pistesaldon ykköspalkinnon riveille, mutta ei voi minkään.

Seuraavaksi estradille talutettiin toinen raudikko-ori eli Syyn Hongankolistaja, joka heitti vielä pahemman shown kotona kuin Sampo. Ja se toiminta jatkui myös rakenteen arvioinnissa, koska ori sai siitä vain kaksi pistettä. Taluttaessa ja eläinlääkärin sekä kengittäjät tarkastelussa Henkka osasi olla hieman paremmin ja sai huimat 5,5 pistettä. Itse rakenne orillahan oli oikein hyvä, se sai jopa 8,2 pistettä. Suvusta tuli täydet kymmenen pistettä, mutta huonon käytöksen myötä pistesaldo jäi vain 25,7 pisteeseen, joten Henkkakin sai titteliriviinsä kakkospalkinnon.

Pöystilän Hoi Hillomunkki oli ensimmäinen ja viimeinen tamma tässä katraassa. Jostain ihmeen syystä nämä tuppaavat aina olemaan hyvin oripainotteisia, mutta hyvä että edes yksi neito oli mukana. Rakenteellisesti Hilma arvioitiin 6,4 pisteen arvoiseksi ja koska epäonnistuin ilmoittautumisessa, sakotettiin myös tamman sukupisteitä. Se sai isältään täydet viisi pistettä ja emältään ainoastaan yhden, koska sillä oli kantakirjatulos. Rakenteen arvioinnissa tamma oli kutosen arvoinen, muusta käsittelystä se sai kahdeksan. Yhteensä pisteitä kertyi 26,4 pistettä eli Hilmakin olisi ansainnut ykkösen, jos en olisi mokannut, mutta nyt tuli SV-II.

Seuraavaksi siirryttiin kolmivuotiaiden ryhmään ja siellä ensimmäinen osallistuja oli meidän Katveen Kraatteri. Se ei tykännyt rakennetuomarista yhtään ja myös näytti sen, siksi sekin sai vain kaksi pistettä käytöksestään ja itse rakenteesta 6,2. Suvusta tuli seitsemän pistettä, koska Kaapon emä ei ollut vielä niin menestynyt kilpailukentillä. Muussa käsittelyssä orin käytös oli selvästi parempi, sieltä tuli 7,25 pistettä, minkä lisäksi sijoituimme kouluohjelmassa ensimmäiseksi, joten Kaapo sai kymmenen lisäpistettä. Ratsastuskokeen arvioinnista tuli 5,5 pistettä ja yhteensä ori keräsi 37,95 pistettä ja sillä se sai samaisen kakkospalkinnon kuin kaikki muutkin.

Pöystilän Taivaantulet oli seuraavana jonossa niin sanotusti ja se sai rakenteesta kuusi pistettä ja käytöksestä sen aikana seitsemän. Virheellisen osallistumisen takia tämäkin herra sai sanktiota suvustaan, josta tuli vain kaksi pistettä, vaikka kymmenen olisi tietysti ollut se oikea tulos. Muun käsittelyn aikainen käytös oli 6,75 pisteen arvoista ja kouluohjelman arvioinnissta tuli 7,3 pistettä. Olimme viimeisiä ratsastusosuudessa, mutta koska osallistujia oli vain kymmenen, saimme siitä silti viisi lisäpistettä. Yhteensä 34,05 pistettä jäi hieman alle kahden pisteen päähän kakkospalkinnosta, joten valitettavasti Vantti jäi kolmospalkinnolle.

Viimeisenä mutta ei sentään vähäisimpänä oli Kuuralehdon Jombie, joka sai rakenteesta ikätovereitaan hieman enemmän. Paino sana hieman, koska se sai siis 6,6 pistettä. Rakenteen arvioinnin aikainen käytös oli hieman ala-arvoista, neljä pistettä eikä taluttaessa ym. toiminnassa käytös paljon parantunut, sieltä tuli 5,5 pistettä. Suvusta se sentään kahdeksan pistettä ja ratsastusohjelmassa neljäs sija antoi vielä seitsemän pistettä, minkä lisäksi kouluohjelman arvioinnista tuli 6,7 pistettä. Kaiken kaikkiaan Jombie sai pisteitä 37,8 ja niillä se sai tuttuun tapaan SV-II-palkinnon.

23.12.2021 - Hilman Rate My Pony -arvostelu

Pää, kaula ja etuosa
91
Runko ja takaosa
37
Jalat ja kaviot
100
Käynti
55
Ravi
77
Laukka
35
Rohkeus
73
Kuuliaisuus
16
Temperamentti
51
Herkkyys
56
Älykkyys
75
Nopeus
66
Kestävyys
60
Ketteryys
77
Hyppytekniikka
25
Kokoamiskyky
48
Voima
31
Ratsastettavuus/ajettavuus
65
Käytös tilaisuudessa
68

20.12.2021 - Makeaa mahan täydeltä

Pikun ensimmäistä varsaa odotellessa suunnittelin sille nimeä, jos siitä tulee tamma, koska onhan tamman jälkiruokainen tammalinjan jatkuttava! Ja koska yleensä tykkään käyttää molempien vanhempien nimistä edes jotain, niin Laineen varsan nimihän olisi pitänyt alkaa R:llä. Siitä tuli mieleen Rai Rai Rinkeli, mutta ei se ollut ihan niin kiva. Ja kun sieltä sitten ori tuli, niin minulle riitti että pysyttiin makeissa asioissa ja onhan Kettu nyt ihan kettukarkin näköinen! Lisäksi onhan se myös samaa teemaa kuin isänsä repolaisuus.

Mutta niin, nyt se sitten tuli, tammavarsa! Ja h:llä alkavia jälkiruokia, niin siitähän tuli suoraan Hillomunkki. Etuliitteeksi mietin hetken myös ihan vain hei, mutta kyllä hoi on mielestäni hauskempi vaihtoehto. Joten niin sai alkunsa neljännen polven jälkiruokatyttö Pöystilän Hoi Hillomunkki.

Kilpailut

Saavuttanut ERJ:n porrastetuissa maksimitasonsa 6, pisteitä yhteensä 3181.38.
hyppykapasiteetti: 947.61 rohkeus: 1025.49 kuuliaisuus ja luonne: 1208.28
VSR-sijoituksia yhteensä 2 kpl
kenttä ~ 31.03.2022 ~ VSR-Cup ~ aloittelija ~ 2/12
koulu ~ 31.03.2022 ~ VSR-Cup ~ helppo B ~ 1/37