Räiskyvän Saaga✝ 22.02.2023

Ei hyvästijättö ole tää, et pois ole mennyt, vaikka emme sua nää. Olet huolemme, onnemme jakanut ain' siksi sanomme kuten ennenkin vain: "Nähdään!"

✝ Räiskyvän Saaga 'Saaga'

YLA2, SLA-II, ERJ-I, KERJ-II, KRJ-I, VVJ-III, SV-II, 3 Star

  • 8-vuotias 21.04.2016
  • yleisratsu
  • 100 cm, helppo A, helppo, vaativa

kuvat © Narien vapaat

Tavoitteet

Saaga käytetään laatuarvosteluissa ja saa ainakin yhden varsan.

Luonnekuvaus

Räiskyvän Saaga on helppohoitoinen hevonen, jonka kanssa voi vasta-alkajatkin turvallisin mielin puuhastella. Tammaa ei ole pakko sitoa kiinni, mutta tällöin se saattaa lähteä tutustumaan harjapakin sisältöön tai hämmästelemään oven rakoon maailman kulkua. Harjaus itsessään ei tuota Saagan kanssa mitään ongelmia kuten ei myöskään kavioiden putsaus. Varustettaessa voi pullistella, joten ennen selkäännousua on hyvä tarkistaa vyön kireys. Loimittaminen on Saagan kanssa liian usein varsinainen show, sillä tamma ei moista kapistusta oikein arvosta. Tällöin raudikko saattaa tyytyä vain puhisemaan närkästyneesti, mutta huomattavasti todennäköisemmin se kiskoo loimea pois eikä ainakaan pysy paikoillaan, kun jalkalenkkejä laittaa kiinni.

Ratsastuksen alussa Saaga voi kulkea hieman mutkalla ja tahmeasti, mutta kunhan tamma lämpiää, kulkee se nätisti ja taipuu vaikka minkälaiselle kiemuralle. Suomenhevoseksi Saagalla on varsin ilmavat ja irtonaiset liikkeet, mutta eihän se mikään puoliverinen silti ole. Askeleita on myös helppo lisätä ja koota, mutta tamman ehdottomia bravuureita on väistöt. Raviväistöt ovat keränneet kiitoksia useimmilta valmentajilta ja tuomareilta. Saagan kanssa voi hyvällä omalla tunnolla työstää samojakin liikkeitä useita kertoja, sillä tamma ei niistä ala niskoittelemaan.

Esteillä Saaga on lähes toivoton. Kyllä se hyppää melkein metrin ratana, mutta tällöin ratsastajan on todella ohjattava ja tuettava tamman tekemistä. Vaikka tamman isällä on hyppysilmää, niin se ei valitettavasti ole tälle yksilölle periytynyt. Kun kaikki tähdet ovat oikeassa asennossa ja ratsastaja tilanteen tasalla, saa Saagan menon näyttämään myös esteillä ihan hyvältä.

Maastossa Saaga on mukavan rento. Se ei kyttäile puskia tai postilaatikoita, mutta traktorit voivat saada tamman ottamaan pari ylimääräistä steppiaskelta. Ei helpolla innostu edes ryhmässä kisailemaan, mutta yllyttämällä Saagastakin löytyy vauhtia.

Saaga on opetettu myös ajolle ja valjakossa sen kanssa on parasta työskennellä koulu- tai tarkkuuskokeessa. Mikään huippuyksilö Saaga ei tässä lajissa ole, mutta osaava ohjastaja saa sen kulkemaan kyllä oikeaan suuntaan oikeassa tempossa. Vastaa apuihin nopeasti ja yrittää aina parhaansa.

Kisapaikoilla helppo hevonen, joka osaa käyttäytyä tilanteen vaatimalla arvokkuudella. Vaikka suurempaa suurkilpailumenestystä Saagan kanssa ei ole onnistuttu haalimaan, niin kyllä sen kanssa on oltu isoissakin pippaloissa mukana. Tamma ei stressaa helposti vieraita paikkoja, joten radalle voi lähteä luottavaisena kelvollisesta suorituksesta.

Saagan luonnekuvauksen on kirjoittanut sen kasvattaja.

Sukulaiset

i. Ralli-Rami
ruunikonkimo, 150 cm
YLA2, SLA-II, ERJ-I, KERJ-II, KRJ-I, KTK-II
VH14-018-0453
ii. Rattea Renttuli evm
rautiaankimo, 161 cm
iii. Juurikan Tähkä evm
rautias, 156 cm
iie. Hovin Tuohi evm
rautiaankimo, 160 cm
ie. Kylvön Henni evm
ruunikko, 149 cm
iei. Nukkavieru Leevi evm
musta, 152 cm
iee. Karpikas evm
rautias, 154 cm
e. Lumivirran Lumikko
rautias, 155 cm
ERJ-III, KERJ-III
VH14-018-1452
ei. Muumipeikko evm
tummanpunarautias, 156 cm
eii. Multo evm
vaaleanpunarautias, 159 cm
eie. Pikku-Myy evm
tummanpunarautias, 152 cm
ee. Paha Äitipuoli evm
vaaleanruunikko, 155 cm
eei. Peter-Pan evm
vaaleanruunikko, 154 cm
eee. Äiditär evm
ruunikko, 150 cm

Pöystilän Taivaantosi

syntynyt 09.12.2022
i. Katveen Kraatteri
ei meriittejä

Pöystilän Lumiina

syntynyt 14.02.2022
i. Kuu-Luuko
ei meriittejä

Kaamostarinoita

syntynyt 24.10.2021
i. Kaamosjatsi
KTK-II, SV-II, EV-II, KEV-II, KV-II

Valtionpäämies

syntynyt 10.03.2021
i. Sotamaalauksen Anarkisti
ei meriittejä

Muut

31.12.2022 - Turha uusintakäynti

Kirjanpidon kanssa käynyt jokin virhe, koska ilmoitin Luminietoksen joulukuiseen Yleislaatuarvostelutilaisuuteen, vaikka selvisi että se oli osallistunut sinne jo lokakuussa. Ja oli vieläpä saanut ykkösen jo silloin, eli tämä käynti oli siinä mielessä ihan turha. Kyllähän ori pisteitä hieman nosti ja AP4-sijoituksenkin nosti AP2:seen, mutta silti.

Tekstiosiosta saimme samat 29 pistettä kuin aiemmassa tilaisuudessa, kun taas jalostusosio nousi aiemmasta 23 pisteestä täyteen 30 pisteeseen. Kisaosio pysyi samassa täydessä 20 pisteessä, mutta rakenneosiosta tuli nyt 15 pistettä aiemman 16 sijaan. Lisäpisteosiossa kävikin sitten toistepäin, lokakuussa siitä tuli 15 ja nyt 16 pistettä. Yhteensä pisteitä tuli 110 ja sillä ori tosiaan sai lisäksi Arvostelun Paras 2 -tittelin.

Niksin lisäksi mukana oli myös Räiskyvän Saaga, jolle nämä olivat myös viimeiset kekkerit. Saagan pisterivi oli seuraavanlainen: teksteistä 30, jalostusosiosta 18, kisoista 20, rakenteesta 14 ja lisäpisteitä 16,5. Yhteensä pisteitä kertyi 98,5 eli tamma jäi puolentoista pisteen päästä ykköspalkinnosta. Hieman harmillista, mutta onhan YLA2-palkinto myös oikeasti todella hieno suoritus! Enkä näe mitään syytä lähteä korottamaan sitä, vaikka siihen varmasti mahdollisuuksia olisikin.

31.10.2022 - Toiseksi viimeiset tulokset

Ajellessani kotiin tämän päiväisestä Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelusta, ajattelin että tämä olisi olut Saagan ja Niksin viimeinen koitos. Mutta sitten muistin, että onhan meillä olemassa vielä hevosten yleistä laatua mittaava laitos eli Yleislaatuarvostelu. Ja onhan näin hienot hevoset ehdottomasti vietävä myös sinne. Varsinkin kun molemmat nappasivat juuri ykköspalkinnot pitkähköön meriittilitaniaansa.

Kaksikko oli hyvin tasaväkistä pisteiden suhteen, koska molemmat saivat rakenneosiosta seiskat, suvustaan yhdeksäntoista pistettä ja lisäpisteosiosta täydet viisitoista. Ainoat erot oli omissa kisatuloksissa ja jälkeläisosiossa, koska Niksin kanssa oltiin saatu kahdesti sijoitusta Cup-kilpailussa ja lisäksi Niksillä oli yksi KRJ-palkittu jälkeläinen. Tästä syystä ori sai molempiin osioihin kaksi lisäpistettä. Saagalle kertyi yhteensä 101 pistettä ja Niksille 105, joten kuten jo mainitsin, molemmille tuli siis KRJ-I-palkinnot.

07.08.2022 - Kouluratsujen laatuarvostelu

Heinäkuun viimeinen päivä oli taas kuukausittain järjestettävä Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelu, jossa mittaillaan kyseisen lajin parhaimmistoa. Olin ilmoittanut ensimmäisenä mukaan Saagan, mutta sen papereissa oli jokin virhe ja sen takia meidät hylättiin (lue: tamman sivulla ollut jo yli vuoden virheellinen syntymäaika verrattuna VRL:n rekisterissä olevaan ja vasta nyt huomattu). Lievästi sanottuna ärsytti tämä asia, koska olin jo pitkään odottanut tamman vientiä tänne, kun olimme vihdoin valmistautuneet siihen niin hyvin. Kaiken kukkuraksi ehkä hauskinta oli se, että tamma oli ilmoitettu kolmeen muuhunkin lajilaatuarvosteluun eikä niistä yksikään ollut onnekseni huomannut asiaa ja saatoin korjata tiedot ajoissa. Kouluratsumittelöt jäi nyt heinäkuulta meidän osalta, mutta ei voi minkään, ihan oma vikahan se oli. Ja tieto on nyt korjattu ja olen ilmoittanut tamman jo tämän kuun tilaisuuteen, joten ehkäpä homma nyt onnistuu.

Saaga ei kuitenkaan ollut ainoa, jonka ilmoitin mukaan, vaan pääsimme oikeasti esiintymään Hönön kanssa. Rakenteestaan ori sai komeat kahdeksan pistettä kymmenen olevan enimmäispistemäärä. Tuomarit ovat siis kokeneet orilla olevan hyvät liikkeet ja tottahan se on. Kilpailukokemusta meillä on todella paljon, mutta ei yhtäkään Cup-sijoitusta, joten kisaosiosta tuli neljäkymmentä pistettä. Suvustaan ori sai myös täydet kaksikymmentä pistettä, koska sen vanhemmilla tai muilla sukulaisilla ei (voinut) olla laatuarvostelutuloksia. Orin ainokainen varsa oli myös näyttänyt kavionsa koulukentillä, joten se toi Hönölle jälkeläisosiosta myös kaksikymmentä pistettä. Ainoa oikeasti heikko osuus oli lisäpisteosio, josta olisi voinut saada viisitoista pistettä, mutta meille tuli viisi. Eihän sekään huono suoritus ole ja olen kyllä oikein tyytyväinen KRJ-II-palkintoon.

31.07.2022 - Valjakkoajojaoksen laatuarvostelutulokset

Osallistuin tänään kolmen hevosen kanssa Valjakkoajojaoksen järjestämään laatuarvosteluun. Kerrotakoon ensimmäisenä Sipin tuloksista. Tamman isähän ei ole edes ajokoulutettu, joten luonnollisesti sukuosiosta tuli vain puolet eli kymmenen pistettä. Tästä syystä en odottanutkaan mitään kovin suurta palkintoa tammalle. Rakenteesta Sippi sai viisi pistettä, eli tuomarien mielestä sillä on heikko rakenne. No joo, tamma oli ehkä vähän pulskassa kunnossa, koska emme enää kilpailleet ja tamman treenaus oli jäänyt vähemmälle. Joten sallittakoon tämä tuomio. Kisaosiosta tuli luonnollisesti neljäkymmentä pistettä, koska olimme kilpailleet paljon, mutta emme ikävä kyllä sijoittuneet kertaakaan Cup-kilpailuissa. Olimme kisanneet menestyksekkäästi myös Sipin varsan Hanskin kanssa, joten jälkeläisosiosta tuli myös "täydet" kaksikymmentä pistettä. Lisäpisteosiosta tuli vain kolme ja puoli pistettä, mutta sekin oli ihan odotettavissa. Yhteensä Sippi sai pisteitä 78,5 ja näillä se ansaitsi itselleen kolmospalkinnon.

Seuraavana jonossa oli toinen poneista, Sweety. Sen rakenne koettiin keskinkertaiseksi, eli kuuden pisteen arvoiseksi. Kisaosiosta tuli 41 pistettä, koska muiden kisojen lisäksi olimme sijoittuneet kerran Cup-kilpailussa. Suvustaan tamma sai oikeasti täydet 25 pistettä, koska sen molemmat vanhemmat oli jo palkittu VVJ-laatuarvostelussa. Jälkeläisosiosta tuli kaksikymmentä, koska sen varsa Lari on jo kilpailunsa kisannut, mutta ei ole vielä ainakaan palkittu. Sweety ei saanut yhtään lisäpisteitä, koska tammalla ei ole kantakirjapalkintoa emmekä ole käyneet muissakaan tapahtumissa. Mutta muiden pisteiden ansiosta tamma keräsi jopa 92 pistettä ja ansaitsi kakkospalkinnon.

Ja sitten se ainoa oikeasti hevonen, eli Saaga. Rakennepisteet näemmä meillä aina nousee yhdellä, eli Saaga sai seitsemän pistettä. Sen liikkeet koettiin tuomarien mielestä tyydyttäviksi ja mikäpä minä olen siihen muuta sanomaan. Mekään emme olleet sijoittuneet Cup-kisoissa, joten kisapisteosiosta tuli neljäkymmentä pistettä. Suvustaan tamma sai vain 5,5 pistettä, koska sen emän tiedoista puuttui maininta sen olevan myös ajokoulutettu. Muuten Saaga olisi ainakin tuplannut sukupisteensä, ehkä jopa triplannut. Mutta nyt kävi näin ja tämäkin oli ihan odotettavissa. Lisäosiosta tulikin paljon paremmin pisteitä (9p.) ja kaiken kaikkiaan niitä kertyi 81,5. Sillä Saaga sai kolmospalkinnon ja se on ihan ok tulos.

31.07.2022 - Heinäkuun KERJ-laatuarvostelu

Heinäkuussa osallistuimme kahden hevosen voimin Kenttäratsastusjaoksen laatuarvostelutilaisuuteen ja pakkasimme aamulla traileriin ensin Niksin ja sitten Saagan. Matka pelipaikoilla meni ihan rattoisasti, Saaga oli rauhallisesti ja Niksi tapansa mukaisesti vähän kolisteli, mutta tällä kertaa paikat sentään pysyivät ehjänä.

Ensimmäisenä arviointiin meni kaksikosta tamma, joka arvioitiin rakenteestaan 6,5 pisteen arvoiseksi. Sen liikkeet on siis arvioitu kohtalaiseksi ja onhan se ihan totta, ei siis mitään vastaan mukisemista. Kilpailuosiosta tuli tuttuun tapaan täydet pisteet, koska tamman kanssa on kisattu ja saatu ihan kivoja sijoituksiakin. Suvusta tamma sai täydet kaksikymmentäviisi pistettä, koska sen molemmat vanhemmat on palkittu entuudessaan samoissa pippaloissa. Palkittuja jälkeläisiä Saagalla ei vielä ainakaan ole, mutta kisoissa menestyneitä kyllä, joten jälkeläisosiosta tuli kaksikymmentä pistettä. Lisäpisteosiosta kertyi seitsemän pistettä ja yhteensä 98,5 pisteellä neitokainen nappasi itselleen kakkospalkinnon. Puolitoista pistettä jos olisi saatu lisää, olisi yksi roomalainen ykkönen jäänyt palkinnosta pois ja tammalla komeilisi ykköspalkinto.. Noh, ei se mitään, hieno tuloshan tämäkin on!

Seuraana kehään pääsi siis Niksi ja se sai rakenteestaan hienot kahdeksan pistettä. Sillä on tuomarien mielestä siis hyvä rakenne ja liikkeet kenttäratsastus huomioiden eli oikein hyvä tulos. Kisaosiosta tuli jälleen täydet neljäkymmentä pistettä, mutta suurimpana yllätyksenä tuli sukuosio: Siitä ori sai täydet kaksikymmentäviisi pistettä! Jälkeläisosiosta Niksi sai kaksikymmentäkolme pistettä, koska sen yksi varsoista oli jo palkittu KERJ-laatuarvostelussa. Lisäpisteosiosta tuli vielä seitsemän lisäpistettä ja orin loppusaldolla sadallakolmella pisteellä se sai itselleen ykköspalkinnon.

31.07.2022 - Esteratsastusjaoksen heinäkuun tulokset

Tänään osallistuin neljän hevosen voimin Esteratsastusjaoksen järjestämään laatuarvostelutilaisuuteen. Saariston Tamariini ansaitsi sieltä kolmospalkinnon yhteensä 83,5 pisteellään. Sen isä ei ole kilpaillut niin aktiivisesti estepuolella, joten sen myötä suvusta tuli niin sanotusti vain puolet mahdollisista pisteitä. Omista ja jälkeläisten kisoistaan tamma sai täydet, rakenteesta tuli 6,5 pistettä ja lisäpisteosiosta toiset kuusi pistettä. Olen oikein tyytyväinen tulokseen, koska tämä on täysin mitä oli odotettavissa.

Erkinheimon Fröökynä saikin nätin ERJ-I-palkinnon, mikä myös oli täysin odotettu tulos. Rakenteesta tamma sai seitsemän ja puoli pistettä, eli sen rakenteen arvioitiin olevan hyvän ja kiitettävän välimaastoa. Suvusta tamma sai täydet kaksikymmentäviisi pistettä, koska sen molemmat vanhemmat on ERJ-palkittuja, ja omasta kisamenestyksestä tuli neljäkymmentä pistettä. Jälkeläisistä tuli "vain" neljätoista, vaikka tammalla onkin kisoissa pärjännyt jälkeläinen. En kuitenkaan huomannut tätä ajallaan, joten en enää jälkikäteen viitsinyt asiasta kysyä. Lisäpisteosiosta tuli 13,5 pistettä ja yhteensä tamma sai tasan sata pistettä, joka oli ykköspalkinnon alaraja.

Kolmantena esille pääsi Räiskyvän Saaga, jolta myös odotin ykköspalkintoa ja senhän tamma saikin: Niukin naukin 100,5 pisteellä, mutta sai kuitenkin! Rakenteesta tuli kuusi ja puoli pistettä, kisaosiosta neljäkymmentäyksi yhden Cup-sijoituksen ansiosta ja suvustaan täydet kaksikymmentäviisi pistettä, koska molemmat vanhemmat on entuudestaan palkittuja. Palkittuja varsoja Saagalla ei ole, mutta kisoissa pärjänneitä kuitenkin, joten jälkeläisosiosta tuli silti tuttu kaksikymmentä pistettä. Lisäpisteitä tamma keräsi vielä kahdeksan, vaikka sielläkin olisi voinut vielä hieman parantaa.

Ainoana orina osallistui Luminietos, joka sai nelikosta parhaimmat rakennepisteet. Tuomarit arvioivat sillä olevan hyvä rakenne ja hyppytyyli, millä se sai puoli pistettä enemmän kuin Försti eli kahdeksan pistettä. Kilpailuosiosta tuli neljäkymmentäkaksi pistettä, koska sijoituimme kahdesti ERJ-Cup-kilpailussa. Suvustaan ja jälkeläisistään ori sai molemmista kaksikymmentä pistettä ja lisäosiosta vielä kuusi. Kaiken kaikkiaan pisteitä kertyi siis yhdeksänkymmentäkuusi ja täten Niksi sai ERJ-II-palkinnon. Viimeisimmässä osiossa olisi vielä parannettavaa, minkä lisäksi myös Cup-sijoituksia voisi kerätä lisää, minkä myötä ja orilla olisi ihan kelpo mahdollisuus parempaan palkintoon. En kuitenkaan näe siihen tarvetta, Niksikin alkaa olla jo sen verran iäkäs herra, ettei ole syytä niin sanotusti kiusata sitä.

28.11.2021 - Saagan Rate My Pony -tulokset

Pää, kaula ja etuosa
59
Runko ja takaosa
69
Jalat ja kaviot
57
Käynti
10
Ravi
37
Laukka
59
Rohkeus
45
Kuuliaisuus
38
Temperamentti
99
Herkkyys
57
Älykkyys
91
Nopeus
59
Kestävyys
61
Ketteryys
69
Hyppytekniikka
83
Kokoamiskyky
67
Voima
31
Ratsastettavuus/ajettavuus
54
Käytös tilaisuudessa
90

20.11.2021 - Alkutalven Suomenhevosten laatuarvostelu

Tänään kuskattiin viisi hevosten Suomenratsujen laatuarvostelutilaisuuteen, josta Kapu ja Pirkko nappasivat itselleen kolmosen ja Halla kakkosen.

Luna sai jokaisesta rakenteen osa-alueesta kolmosen, mutta käytös oli nollaluokkaa (koska tammalla ei ole lainkaan luonnekuvausta). Tiedä sitten mikä tammaan tänään meni, koska yleensä neiti on kuitenkin oikein mukava ja rauhallinen. Suvustaan tamma sai komeat kaksikymmentäkolme pistettä, koska molemmat vanhemmat ovat menestyneitä ja emänsä oli vastikään palkittu . Meillä ei ollut lainkaan VSR-Cup-sijoituksia lunan kanssa, joten kisaosiosta tuli kaksikymmentä pistettä. Lisäpisteitä tuli yhteensä kymmenen, eli kaiken kaikkiaan pisteitä kertyi siis kuusikymmentäviisi, jolla tamman titteliriviin saatiin lisätä SLA-III-palkinto.

Saaga osasi käyttäytyä paljon paremmin kuin Luna ja saikin siitä kivat kahdeksantoista pistettä. Rakenteesta tamma sai kymmenen pistettä: Nelosen liikkeen laadusta ja kolmoset laatutyypistä/leimasta sekä yleisestä ilmeestä. Suvusta tamma sai täydet kaksikymmentäviisi pistettä, koska molemmat vanhemmat on palkittu samaisessa laatuarvostelussa. Kisaosiosta tuli kaksikymmentäkolme pistettä kolmen VSR-Cup-sijoituksen sekä muiden kisatulosten ansiosta. Lisäpisteosiosta tuli yhteensä kahdeksan pistettä, yhteensä pisteitä kertyi 84, joilla tamma sai SLA-II-palkinnon.

20.02.2021 - Varsa-arviointi helmikuulta

Tänään kävimme seitsemän varsan kanssa Virtuaalisten Suomenratsujen varsa-arvioinnissa. Piku sai kakkosen, koska käyttäytyi hieman huonosti rakennearvostelun aikana saaden siitä vain vitosen. Virve sai ansaitusti ykköspalkinnon hauskassa 44,4 pisteellään, vaikka sekin hieman töhöily rakenteen arvostelussa. Myös Antti sai ykkösen ja se sai paljon parempia pisteitä kuin tammat, esimerkiksi käytös oli yli seiskaa niin rakenteen tarkastelussa kuin muun käsittelyn aikana.

Luna sai rakenteestaan kahdeksan, mutta neitokainen jännitti miestuomaria ihan mielettömästi! Se ensin vain luimisteli, sitten rupesi steppailemaan ja hieman piti ääntäkin, mutta lopulta rauhottui. Tästä syystä tamma sai käytöksestä vain nelosen. Suvusta tuli täydet kymmenen pistettä ja muun käsittelyn aikainen toiminta Lunalla oli yli seiskan arvoista, joten yhteensä 29,25 pisteellä tamma sai SV-I-palkinnon.

Lusmu osasi käyttäytyä rakennearvioinnissa (8 pistettä) hieman paremmin kuin hoitotoimenpiteiden testauksessa (6,5 pistettä), koska ori ei jostain syystä halunnut liikkua mihinkään, kun piti näyttää käytös taluttaessa. Itse rakenteesta se sai 7,6 pistettä, suvusta luonnollisesti tuli täydet kymmenen pistettä ja kaiken kaikkiaan Lusmu sai 32,1 pistettä ja ansaitsi sillä itselleen ykköspalkinnon.

Kouluohjelma meni meillä Pilven kanssa kyllä ihan puihin ja jäimme viidentoista osallistujan luokassa viimeiseksi 58,214 prosentin tuloksella. Ratsastuksen arvioinnista saimme kuitenkin jopa 7,7 pistettä, eli jokin kyllä onnistui, mutta ei ihan kaikki. Rakenteesta tamma sai 6,4 pistettä, käytös silloin oli jopa yhdeksän pisteen arvoinen ja hoitotoimenpiteiden ym. aikainen käytös oli 7,75 pisteen arvoinen. Yhteensä Pilvi 40,85 pistettä ja sillä se nappasi itselleen kakkospalkinnon.

Saaga oli ainoa nelivuotias, joten olisi voinut kuvitella, että se osaisi jo käyttäytyä. Mutta ei, neiti veti ihme kiukuttelukohtauksen, kun tuomari oli tulossa arvioimaan tamman lihaskuntoa. Tästä syystä rakennearvioinnin käytös oli tammalla vitosen luokkaa, itse rakenteesta tuli seiska. Helppo B -tason kouluohjelmasta saimme 64,286 prosenttia, tulimme kolmanneksi ja tällä tamma nappasi itselleen kymmenen lisäpistettä. Ratsastuksen arvioinnista tuli 7,2 pistettä ja yhteensä Saaga keräsi itsellen 61,45 pistettä, millä se sai SV-II-palkinnon.

05.02.2021 - Nelivuotiaiden ikäryhmäkisan tulokset

Nelivuotiaiden suomenhevosten ikäryhmäkilpailuun meiltä osallistui Saaga, Nisse sekä Försti. Sieltä tulikin hyvin vaihtelevia tuloksia, koska esimerkiksi rakennearvioinnissa Saaga sai kakkospalkinnon, Försti kolmosen ja Nisseä ei palkittu lainkaan. Askellajikokeessa arvosteltiin hevosten askellajit sekä ratsastettavuus ja siinä sain kyllä hävetä silmät päästäni jokaisen kanssa.. Saagan kanssa päädyttiin sijalle 23, Nissen kanssa yhtä sijaa paremmaksi ja Försti jäi sijalle 25. Osallistujiahan oli nelivuotiaissa kaikenkaikkiaan kolmekymmentäyksi, joten noin alhaiset sijoittumiset on oikeasti huono tulos..

Esteillä meillä sentään meni jo paljon paremmin, kyseessähän oli siis irtohypytys, jossa arvosteltiin tekniikkaa, kapasiteettia, laukkaa, asennetta ja yhteystyöhalukkuutta. Saagan kanssa meillä meni todella upeasti ja sijoituimme tokaksi! Nisse ei jäänyt paljon taaemmaksi kuudennella sijallaan, mtuta Försti kieltäytyi yhdeltä esteeltä ja jäi sijalle 20. Lopputulema oli se, että ainoastaan Saaga pääsi jatkamaan finaaliin esteiden parissa, muita finaalipaikkoja ei luonnollisestikaan tullut.

Kilpailut

Saavuttanut ERJ:n porrastetuissa maksimitasonsa 4, pisteitä yhteensä 3478.32. Cup-sijoituksia yhteensä 1 kpl
hyppykapasiteetti: 342.69 rohkeus: 342.69 kuuliaisuus ja luonne: 2792.94
30.04.2022 ~ ERJ-Cup ~ 90 cm ~ 2/77
Saavuttanut KRJ:n porrastetuissa maksimitasonsa 4, pisteitä yhteensä 3638.05.
kuuliaisuus ja luonne: 2792.94 tahti ja irtonaisuus: 845.11
Saavuttanut VVJ:n porrastetuissa maksimitasonsa 7, pisteitä yhteensä 4924.13.
kuuliaisuus ja luonne: 2792.94 tarkkuus ja ketteryys: 2131.19
KERJ-sijoituksia yhteensä 51 kpl
16.01.2022 ~ Mäntykatve ~ harraste ~ 1/23
15.01.2022 ~ Mäntykatve ~ harraste ~ 4/23
14.01.2022 ~ Hovilanveräjä ~ helppo ~ 1/50
08.01.2022 ~ Kilpailukeskus Lupin ~ helppo ~ 5/48
04.01.2022 ~ Mäntykatve ~ harraste ~ 2/30
02.01.2022 ~ Lilycove ~ harraste ~ 4/26
30.12.2021 ~ Hiivurin Suomenhevoset ~ tutustumis ~ 3/60
29.12.2021 ~ Kaihovaara ~ tutustumis ~ 6/40
28.12.2021 ~ Hovilanveräjä ~ helppo ~ 1/26
24.12.2021 ~ Pyökkipolku ~ aloittelija ~ 1/17
23.12.2021 ~ Pyökkipolku ~ aloittelija ~ 4/17
22.12.2021 ~ Brandubh Stud ~ helppo ~ 5/26
22.12.2021 ~ Liljegård ~ helppo ~ 2/40
21.12.2021 ~ Brandubh Stud ~ helppo ~ 5/26
20.12.2021 ~ Liljegård ~ helppo ~ 6/40
19.12.2021 ~ Pyökkipolku ~ aloittelija ~ 3/17
18.12.2021 ~ Pyökkipolku ~ aloittelija ~ 1/17
18.12.2021 ~ Kaihovaara ~ tutustumis ~ 2/40
18.12.2021 ~ Hiivurin Suomenhevoset ~ tutustumis ~ 3/60
18.12.2021 ~ Brandubh Stud ~ helppo ~ 4/26
17.12.2021 ~ Liljegård ~ helppo ~ 2/40
17.12.2021 ~ Pyökkipolku ~ aloittelija ~ 1/17
16.12.2021 ~ Kaihovaara ~ tutustumis ~ 3/40
15.12.2021 ~ Pyökkipolku ~ aloittelija ~ 1/17
14.12.2021 ~ Liljegård ~ helppo ~ 6/40
11.12.2021 ~ Kaihovaara ~ tutustumis ~ 1/40
04.12.2021 ~ Liljegård ~ helppo ~ 5/40
03.12.2021 ~ Hiivurin Suomenhevoset ~ tutustumis ~ 5/60
02.12.2021 ~ Moana part breds ~ helppo ~ 4/27
02.12.2021 ~ Kaihovaara ~ tutustumis ~ 6/40
01.12.2021 ~ Liljegård ~ helppo ~ 4/40
29.11.2021 ~ Mäntykatve ~ helppo ~ 2/40
27.11.2021 ~ Hovilanveräjä ~ helppo ~ 3/38
26.11.2021 ~ Mäntykatve ~ helppo ~ 4/40
20.11.2021 ~ Safiiritiikerin Kilpailukeskus ~ helppo ~ 2/50
18.11.2021 ~ Safiiritiikerin Kilpailukeskus ~ helppo ~ 4/50
14.11.2021 ~ Kaihovaara ~ helppo ~ 3/40
14.11.2021 ~ Jeili ~ tutustumis ~ 2/29
10.11.2021 ~ Jeili ~ tutustumis ~ 4/29
07.11.2021 ~ Lindgård ~ helppo ~ 5/42
06.11.2021 ~ Kaihovaara ~ helppo ~ 1/40
05.11.2021 ~ Kaihovaara ~ helppo ~ 3/40
04.11.2021 ~ Kaihovaara ~ helppo ~ 4/40
28.10.2021 ~ Adina ~ helppo ~ 6/37
24.08.2021 ~ Pyökkipolku ~ helppo ~ 2/49
22.08.2021 ~ Pyökkipolku ~ helppo ~ 5/49
18.08.2021 ~ Kadon Kartano ~ helppo ~ 6/45
09.02.2021 ~ Kilpailukeskus Lupin ~ tutustumis ~ 1/22
04.02.2021 ~ Kilpailukeskus Lupin ~ tutustumis ~ 2/22
25.01.2021 ~ Adina ~ helppo ~ 1/16
21.01.2021 ~ Lindgård ~ helppo ~ 4/23
VSR-sijoituksia yhteensä 3 kpl
kenttä ~ 28.02.2021 ~ VSR-Cup ~ helppo ~ 3/45
rataeste ~ 31.01.2021 ~ VSR-Cup ~ 100 cm ~ 2/49
koulu ~ 31.01.2021 ~ VSR-Cup ~ helppo C ~ 4/23
VSR-ikäryhmäkilpailuja yhteensä 1 kpl
05.02.2021 ~ Virtuaaliset Suomenratsut ~ 4-vuotiaat ~ 3/31 ~ tuotos