Riimilän Leluna✝ 15.04.2023

Ei hyvästijättö ole tää, et pois ole mennyt, vaikka emme sua nää. Olet huolemme, onnemme jakanut ain' siksi sanomme kuten ennenkin vain: "Nähdään!"

✝ Riimilän Leluna 'Luna'

SLA-III, ERJ-II, KRJ-II, KTK-II, SV-II, 2 Star

  • 8-vuotias 08.05.2021
  • este- ja kouluratsastus
  • 80 cm, helppo A

kuvat © VRL-14618

Tavoitteet

Lelu viedään suokkivarsojen arviointiin sekä kantakirjaan ja se saa ainakin yhden varsan.

Sukulaiset

i. Huvitutin Leluruhtinas
rautias, 142 cm
SLA-II, ERJ-II, KRJ-I, KTK-II, SV-III
VH16-018-2584
ii. Lumen Leevi
rautias, 144 cm
KTK-II
VH16-018-1829
iii. Variantti evm
rautias, 145 cm
iie. Lumiina evm
tummanpunarautias, 146 cm
ie. Likan Limetti
rautias, 144 cm
KTK-III, SV-III
VH15-018-1673
iei. Luonteikas evm
rautias, 145 cm
iee. Kielon Liitu evm
musta, 141 cm
e. Vaniman Niinu
punarautias, 155 cm
SLA-II, KTK-II, 2 Star
VH18-018-1236
ei. Halavainen
rautias, 160 cm
SLA-II, KRJ-II, KTK-III, jälkeläisluokka B
VH17-018-2119
eii. Kaskisaunion Gandalffi evm
musta, 168 cm
eie. Jalava evm
rautias, 159 cm
ee. Ninetta
tummanpunarautias, 151 cm
KTK-II
VH16-018-0993
eei. Kilpakosija evm
punarautias, 150 cm
eee. Hipihipi evm
punarautias, 152 cm

Keppostiina

syntynyt 17.02.2023
i. Hopeatuulen Kostaja
ei meriittejä

Pöystilän Justiina

syntynyt 02.07.2022
i. Kuuralehdon Jombie
SV-I

Kujelmiina

syntynyt 09.10.2021
i. Villahaan Kuumoilija
SLA-II, KRJ-II, SV-II, 2 Star

Muut

30.11.2022 - Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelu

Siitä onkin tovi, kun Riimilän Leluna on missään tapahtumissa ollut. Viimeksi tamma oli helmikuussa Esteratsastusjaosen laatuarvostelussa ja nyt vasta osallistuttiin koulupuolen tilaisuuteen. Syynähän tähän oli se, että minulla oli pitkähkö lista muitakin arvosteltavia hevosia ja siihen päälle omat virheelliset tai myöhästyneet ilmoittautumiset. Mutta pääasia, että vihdoin mukaan päästiin ja saatiin Lunalle hieno KRJ-II-titteli! Rakenneosiosta tamma sai 7 pistettä ja omista sekä jälkeläisten kisaosioista tuli vakiot neljäkymmentä ja kaksikymmentä pistettä. Suvustaan tamma sai jopa 22,25 pistettä, koska isänsä ja emänisä oli entuudestaan KRJ-palkittuja. Lisäpisteosiosta tuli vain 5,5 pistettä ja täten yhteensä pisteitä kertyi 94,75. Jos olisimme panostaneet Lunan kanssa muihin aktiviteetteihin reilun viiden pisteen edestä, olisi tamma saanut ykköspalkinnon. Mutta emme sitä tehneet ja kakkonen on oikein hyvä sekin!

Lunan mukana reissuun lähti Jeilin Mökömeirami, joka oli viimeksi elokuussa osallistunut estepuolen arviointiin. Möksis sai rakenteesta kuutosen, eli sen rakenne arvioitiin keskinkertaiseksi. Ja onhan tamma vähän etupainoinen ja vähän pitkänlainen, joten ihan odotettava tulos. Ilman Cup-sijoituksia tai palkittuja varsoja omista ja jälkeläisten kisoista tuli samat neljäkymmentä ja kaksikymmentä pistettä, kuten Lunalla. Kahdeksan KRJ-palkitun sukulaisen ansiosta sukuosiosta tuli tavallisen kahdenkymmenen pisteen lisäksi kaksi ekstrapistettä. Lisäpisteitä kertyi hienot 9,5 ja yhteensä Möksis keräsi pisteitä 97,5. Eli hän olisi kaivannut vain 2,5 pistettä enemmän, jotta olisi saanut ykköspalkinnon.. Noh, ei voi minkään ja kuten edellä jo sanottu, kakkospalkintokin on hieno tulos!

28.02.2022 - Estehevosten laatuarvostelu

Kerrankin voin sanoa vieneeni vain tammoja laatuarvosteluun, koska tällä kertaa mukana olivat Riimilän Leluna sekä Pilvipellon Hallantaika. Jälkimmäisen pisterivi oli seuraavanlainen: Rakenne 7, kilpailut 41, suku 22, jälkeläiset 20 ja lisäpisteet 2. Yhteensä 92 pisteellä Halla sai siis ERJ-II-palkinnon.

Luna sai rakenteesta samaiset seitsemän pistettä, eli Hallan tavoin senkin arviointiin olevan hyvärakenteinen estehevonen. Omista kilpailusuorituksistaan tamma sai neljäkymmentä pistettä, koska meillä ei oikein ole onnistunut Cup-kisoissa emmekä ole saaneet sieltä yhtään sijoitusta. Suvustaan tamma sai kaksikymmentäkaksi pistettä, koska molemman vanhemman kisamenestyksen lisäksi isä on myös palkittu Esteratsastujaoksen laatuarvostelussa. Yksikään Lunan omista varsoista ei taasen ole palkittuja mutta kisattuja kyllä, joten jälkeläisosiosta tuli tuttuun tapaan kaksikymmentä pistettä. Emme ole Lunan kanssa kierrelleet muissa tapahtumissa tai harrastaneet muuta aktiviteettia, joten lisäpisteosion saldo jäi hyvin pieneksi. Mutta onnekseni tamman kantakirjapalkinto toi sentään yhden lisäpisteen, koska sillä tamman pistekertymä nousi 90 pisteeseen ja tamma ansaitsi itselleen ERJ-II-palkinnon.

28.11.2021 - Lunan Rate My Pony -arviointi

Pää, kaula ja etuosa
27
Runko ja takaosa
49
Jalat ja kaviot
36
Käynti
21
Ravi
32
Laukka
84
Rohkeus
50
Kuuliaisuus
16
Temperamentti
47
Herkkyys
46
Älykkyys
55
Nopeus
12
Kestävyys
25
Ketteryys
28
Hyppytekniikka
37
Kokoamiskyky
26
Voima
45
Ratsastettavuus/ajettavuus
46
Käytös tilaisuudessa
63

20.11.2021 - Alkutalven Suomenhevosten laatuarvostelu

Tänään kuskattiin viisi hevosten Suomenratsujen laatuarvostelutilaisuuteen, josta Kapu ja Pirkko nappasivat itselleen kolmosen ja Halla kakkosen.

Luna sai jokaisesta rakenteen osa-alueesta kolmosen, mutta käytös oli nollaluokkaa (koska tammalla ei ole lainkaan luonnekuvausta). Tiedä sitten mikä tammaan tänään meni, koska yleensä neiti on kuitenkin oikein mukava ja rauhallinen. Suvustaan tamma sai komeat kaksikymmentäkolme pistettä, koska molemmat vanhemmat ovat menestyneitä ja emänsä oli vastikään palkittu . Meillä ei ollut lainkaan VSR-Cup-sijoituksia lunan kanssa, joten kisaosiosta tuli kaksikymmentä pistettä. Lisäpisteitä tuli yhteensä kymmenen, eli kaiken kaikkiaan pisteitä kertyi siis kuusikymmentäviisi, jolla tamman titteliriviin saatiin lisätä SLA-III-palkinto.

Saaga osasi käyttäytyä paljon paremmin kuin Luna ja saikin siitä kivat kahdeksantoista pistettä. Rakenteesta tamma sai kymmenen pistettä: Nelosen liikkeen laadusta ja kolmoset laatutyypistä/leimasta sekä yleisestä ilmeestä. Suvusta tamma sai täydet kaksikymmentäviisi pistettä, koska molemmat vanhemmat on palkittu samaisessa laatuarvostelussa. Kisaosiosta tuli kaksikymmentäkolme pistettä kolmen VSR-Cup-sijoituksen sekä muiden kisatulosten ansiosta. Lisäpisteosiosta tuli yhteensä kahdeksan pistettä, yhteensä pisteitä kertyi 84, joilla tamma sai SLA-II-palkinnon.

31.03.2021 - Maaliskuun kantakirjatulokset

Maaliskuun kantakirjatilaisuuteen saatiin rahdata jopa kuusi hevosta! Ensimmäisenä osallistui Lusmu, joka sai kolmelta tuomarilta 19 pistettä ja yhdeltä 18, kaikkiaan siis 75 pistettä ja täten KTK-II-palkinnon. Luuko sai aika heikot pisteet, kolmelta 16 ja yhdeltä jopa 15 pistettä. Mutta hyvä peli se silti on ja sai kuitenkin kolmosen, joten olen oikein tyytyväinen. Parhaat pisteet keräsi Piku, joka sai kahdelta tuomarilta 21 pistettä, yhdeltä 20 ja kolmannelta 19 pistettä. Hieman epätasaisuutta siis, mutta välillä sitä vain tapahtuu. Yhteensä tamma keräsi siis 81 pistettä ja pokkasi sillä itselleen KTK-I-palkinnon.

Niin sanotusti vähäisen virallisen osallistujien myötä sain mukaan myös jonossa olevat hevoseni, joista ensimmäisenä kehään vietiin Kaiho. Tammahan oli vielä selvästi keskenkasvuinen ja saikin minun hevosista huonoimmat pisteet, yksi antoi jopa vain 14 pistettä, kaksi antoi 15 ja yksi sentään 16 pistettä. Yhteensä siis 60 pistettä, joka on kolmospalkinnon alaraja. Seuraavaksi esitettäväksi lähti Luna, joka sai jokaiselta neljältä tuomarilta 18 pistettä eli yhteensä 72 pistettä ja täten KTK-II-palkinnon. Pilvi pääsi kehään viimeisenä, se sai yhdeltä tuomarilta 15 pistettä ja kolmelta muulta 16, eli yhteensä 63 pistettä ja tällekin siis kolmonen.

20.02.2021 - Varsa-arviointi helmikuulta

Tänään kävimme seitsemän varsan kanssa Virtuaalisten Suomenratsujen varsa-arvioinnissa. Piku sai kakkosen, koska käyttäytyi hieman huonosti rakennearvostelun aikana saaden siitä vain vitosen. Virve sai ansaitusti ykköspalkinnon hauskassa 44,4 pisteellään, vaikka sekin hieman töhöily rakenteen arvostelussa. Myös Antti sai ykkösen ja se sai paljon parempia pisteitä kuin tammat, esimerkiksi käytös oli yli seiskaa niin rakenteen tarkastelussa kuin muun käsittelyn aikana.

Luna sai rakenteestaan kahdeksan, mutta neitokainen jännitti miestuomaria ihan mielettömästi! Se ensin vain luimisteli, sitten rupesi steppailemaan ja hieman piti ääntäkin, mutta lopulta rauhottui. Tästä syystä tamma sai käytöksestä vain nelosen. Suvusta tuli täydet kymmenen pistettä ja muun käsittelyn aikainen toiminta Lunalla oli yli seiskan arvoista, joten yhteensä 29,25 pisteellä tamma sai SV-I-palkinnon.

Lusmu osasi käyttäytyä rakennearvioinnissa (8 pistettä) hieman paremmin kuin hoitotoimenpiteiden testauksessa (6,5 pistettä), koska ori ei jostain syystä halunnut liikkua mihinkään, kun piti näyttää käytös taluttaessa. Itse rakenteesta se sai 7,6 pistettä, suvusta luonnollisesti tuli täydet kymmenen pistettä ja kaiken kaikkiaan Lusmu sai 32,1 pistettä ja ansaitsi sillä itselleen ykköspalkinnon.

Kouluohjelma meni meillä Pilven kanssa kyllä ihan puihin ja jäimme viidentoista osallistujan luokassa viimeiseksi 58,214 prosentin tuloksella. Ratsastuksen arvioinnista saimme kuitenkin jopa 7,7 pistettä, eli jokin kyllä onnistui, mutta ei ihan kaikki. Rakenteesta tamma sai 6,4 pistettä, käytös silloin oli jopa yhdeksän pisteen arvoinen ja hoitotoimenpiteiden ym. aikainen käytös oli 7,75 pisteen arvoinen. Yhteensä Pilvi 40,85 pistettä ja sillä se nappasi itselleen kakkospalkinnon.

Saaga oli ainoa nelivuotias, joten olisi voinut kuvitella, että se osaisi jo käyttäytyä. Mutta ei, neiti veti ihme kiukuttelukohtauksen, kun tuomari oli tulossa arvioimaan tamman lihaskuntoa. Tästä syystä rakennearvioinnin käytös oli tammalla vitosen luokkaa, itse rakenteesta tuli seiska. Helppo B -tason kouluohjelmasta saimme 64,286 prosenttia, tulimme kolmanneksi ja tällä tamma nappasi itselleen kymmenen lisäpistettä. Ratsastuksen arvioinnista tuli 7,2 pistettä ja yhteensä Saaga keräsi itsellen 61,45 pistettä, millä se sai SV-II-palkinnon.

23.01.2021 - Se on minun

"Luonteeltaan tämä varsa voi olla mitä vain mamman mussukan ja pikku pirun väliltä." Näin kasvattaja hevosta kuvaili, kun saavuin katsomaan pientä punaraudikkoa tammaa. Olin tehnyt kaupat mielessäni jo myynti-ilmoituksen nähdessäni ja onhan noita kaiken luonteisia hevosia Pöystilässä jo asunutkin (kuten Kissi), joten olin hyvin varma, ettei tästä tapauksesta voi ainakaan yhtään pahempaa tulla. Hetken varsaa katseltuamme käännyin Marianne puoleen ja totesin, että Leluna on minun. Hän vain naurahti ja totesi, että nimihän sopii oikein hyvin. Niinpä kävimme allekirjoittamassa sopimuspaperit ja sovittiin, että tulen aikalailla heti vieroituksen jälkeen hakemaan Lunaksi ristimäni neitokaisen kotiin.

Kilpailut

Saavuttanut KRJ:n porrastetuissa maksimitasonsa 4, pisteitä yhteensä 2066.86.
kuuliaisuus ja luonne: 1085.13 tahti ja irtonaisuus: 981.73
ERJ-sijoituksia yhteensä 40 kpl
30.01.2022 ~ Mandelbacke ~ 70 cm ~ 2/7
20.01.2022 ~ Breawa ~ 50 cm ~ 1/24
19.01.2022 ~ Kilpailukeskus Lupin ~ 80 cm ~ 4/50
19.01.2022 ~ Breawa ~ 50 cm ~ 4/24
18.01.2022 ~ Mäntykatve ~ 80 cm ~ 1/30
18.01.2022 ~ Mäntykatve ~ 80 cm ~ 2/30
17.01.2022 ~ Mäntykatve ~ 80 cm ~ 5/30
16.01.2022 ~ Crion Ponies ~ 40 cm ~ 2/27
15.01.2022 ~ Kilpailukeskus Lupin ~ 80 cm ~ 2/50
15.01.2022 ~ Mäntykatve ~ 80 cm ~ 2/30
15.01.2022 ~ Crion Ponies ~ 40 cm ~ 2/27
15.01.2022 ~ Breawa ~ 50 cm ~ 4/24
14.01.2022 ~ Safiiritiikerin Kilpailukeskus ~ 80 cm ~ 7/50
13.01.2022 ~ Breawa ~ 50 cm ~ 2/24
13.01.2022 ~ Safiiritiikerin Kilpailukeskus ~ 80 cm ~ 5/50
12.01.2022 ~ Breawa ~ 50 cm ~ 2/24
11.01.2022 ~ Crion Ponies ~ 40 cm ~ 4/27
11.01.2022 ~ Safiiritiikerin Kilpailukeskus ~ 70 cm ~ 6/46
09.01.2022 ~ Safiiritiikerin Kilpailukeskus ~ 80 cm ~ 7/50
08.01.2022 ~ Crion Ponies ~ 40 cm ~ 4/27
06.01.2022 ~ Kilpailukeskus Lupin ~ 80 cm ~ 1/50
06.01.2022 ~ Safiiritiikerin Kilpailukeskus ~ 70 cm ~ 1/46
28.12.2021 ~ Stall Green Mage ~ 70 cm ~ 1/40
18.12.2021 ~ Pyökkipolku ~ 60 cm ~ 2/28
17.12.2021 ~ Pyökkipolku ~ 60 cm ~ 1/28
16.12.2021 ~ Pyökkipolku ~ 60 cm ~ 3/28
15.12.2021 ~ Juksula ~ 70 cm ~ 2/50
15.12.2021 ~ Pyökkipolku ~ 60 cm ~ 2/28
14.12.2021 ~ Juksula ~ 70 cm ~ 3/56
14.12.2021 ~ Pyökkipolku ~ 60 cm ~ 4/28
13.12.2021 ~ Juksula ~ 70 cm ~ 2/50
13.12.2021 ~ Pyökkipolku ~ 60 cm ~ 2/28
12.12.2021 ~ Pyökkipolku ~ 60 cm ~ 4/28
11.12.2021 ~ Pyökkipolku ~ 60 cm ~ 3/28
06.12.2021 ~ Safiiritiikerin Kilpailukeskus ~ 70 cm ~ 3/17
04.12.2021 ~ Safiiritiikerin Kilpailukeskus ~ 80 cm ~ 2/35
01.12.2021 ~ Adina ~ 70 cm ~ 4/17
29.11.2021 ~ Safiiritiikerin Kilpailukeskus ~ 70 cm ~ 2/17
25.10.2021 ~ Lindgård ~ 60 cm ~ 1/38
22.10.2021 ~ Moana part breds ~ 80 cm ~ 6/40
Näyttelymenestys
NJ ~ 15.03.2021 ~ Haltiasalo ~ suomenhevostammat ~ irtoSERT (tuom. Lissu T.)