Vaikka Pahis onkin painottunut este- ja koulupuolelle, niin pitihän se palkitun sukunsa ansiosta käydä näyttämässä myös Kenttävarsojen laatuarvostelussa. Rakenneosiosta tuli kahdeksan pistettä ja suvusta täydet neljäkymmentäviisi. Käytös oli tällä kertaa 4/5, mutta sitten taas irtohypytyksessä ja askallejeissa Pahis näytti parastaan ja sai näistä täydet viisi pistettä. Lisäpisteitä kertyi 3,5 pistettä, joten kokonaissaldo oli huimat 70,5 pistettä eli luonnollisestikin Pahis ansaitsi sillä KEV-I-palkinto.
01.06.2024 - Pahiksen koulu- ja estevarsatulokset
Minulta olikin mennyt ihan ohi, että suomenhevosvarsojen arvionti lomailee touko-heinäkuun ajan ja palaa syyskuussa uudelleen, vaikka kyllähän tämä toki osallistumissivulla olikin mainittu. Pahoittelut siis järjestäjille turhasta sähköpostitstani! Onneksi tämä ei suuresti sotke suunnitelmiani, mennään Pahiksen kanssa sitten syyskuun puolella hieman varttuneempana mukaan, niin saadaan tittelirivi täyteen. Koulu- ja estevarsojen tilaisuudet kuitenkin järjestettiin ja koulupuolella tulikin oikein mojova pistesaalis! Rakenteesta tamma sai seitsemän pistettä, laukasta kolme, ravista täydet viisi ja käynnistä kaksi pistettä. Lisäpisteitä kertyi kaksi, mutta tamman hienosta seitsemän+ suvusta tuli huimat 232 pistettä. Täten Pahis ansaitsi komean KV-I* -palkinnon ja oli heittämällä tilaisuuden luokkavoittaja sekä tietysti myös paras suomenhevonen. Ja jos en ihan väärin tarkastanut KV:n arkistojen sukupisteitä, niin Pahiksella on kaikkien aikojen toiseksi parhaat sukupisteet. Ensimmäisenä on Kadon Iines hulppealla 290 pisteellä, joten siihen olisi vielä meillä matkaa aika paljonkin.
Estevarsojen tilaisuuskin meni oikein kivasti, rakenteesta Pahis sai hienot yhdeksän pistettä kymmenestä ja suvustaan odotetusti täydet kolmekymmentäkolme pistettä. Pahis käyttäytyi niiiiin mallikkaasti, että sai siitäkin täydet viisi pistettä. Irtohypytyksestä sekä askellajeista tuli neljä pistettä viidestä, mikä on myös oikein kelpo suoritus. Lisäpisteitä kertyi viisi pistettä yhdeksästä, joten tamman yhteensä kuusikymmentä pistettä oli selkeästi tilaisuuden parhaimmat pisteet ja tällä tietysti tuli EV-I-palkinto.
08.05.2024 - Paahtoleipää ja pahiksia
Paahtovanukkaan lempinimeksi virallista nimeä miettiessä tuli ensimmäisenä mieleen Paahtis, mutta en halunnut ajatella tammaa paahtoleipänä. Yritin vähän pyöritellä nimen keskellä olevia kirjaimia, mutta en keksinyt muuta kuin Anu ja Inka, joista kumpikaan ei ollut mieleisiä. Enkä ole edes varma mistä tuo Inka tuli. Lopulta mieleeni tupsahti Pahis ja sehän sopi oikein mainiosti tuon Pyh-sanan kanssa. Nyt vain toivotaan, ettei tamma kasva lempinimensä mittoihin, vaan pysyy hurmaavana tyttönä, kuten on nyt ainakin ollut.
kuva © VRL-14618
29.04.2024 - Pahiksen Rate My Pony -tulokset
Pää, kaula ja etuosa
Runko ja takaosa
Jalat ja kaviot
Käynti
Ravi
Laukka
Rohkeus
Kuuliaisuus
Temperamentti
Herkkyys
Älykkyys
Nopeus
Kestävyys
Ketteryys
Hyppytekniikka
Kokoamiskyky
Voima
Ratsastettavuus/ajettavuus
Käytös tilaisuudessa
22.11.2023 - Miljoona nimeä
Aiemmin olin ajatellut, että Nugaa jää herkkulinjan viimeiseksi, koska en uskonut löytäväni kovin helposti suvullisesti sopivaa oria sille. Mutta pian tamman syntymän jälkeen tajusin, että sellainenhan löytyy ihan omasta tallista! Kenraali Susihukalla on käytännössä saman mittainen suku (kuuden polven lisäksi kaksi nimeä seitsemännessä polvessa) ja heillä on keskenään vain neljä samaa yksilöä ja nekin kaikki siellä viimeisessä täydessä polvessa. Tämän lisäksi toki Hukalla itsellään on jo kolme kertautuvaa nimeä, mutta silti sukusiitosaste jää todella pieneksi. Hukka on toki koulupainotteinen, mutta hyppää se sentään pieniä esteitä, joten se riittää kyllä minulle.
Nimen kanssa menikin sitten tovi jos toinenkin, kun aluksi yritin etsiä armeijasanastosta jotain jälkiruoka-aiheita. Mitään ei sieltä suunnalta löytynyt, koska ruokaan viittaavat olivat joko kytkinlevy (pyöreä näkkileipä) tai vääpelin räkä (helposti lohkeava kiisseli). Ensimmäinen ei ole edes jälkiruoka ja toinen on hieman iljettävän oloinen nimitys, joten ei kiitos sille.
Sen jälkeen listasin kolmikirjaimiset sanat, joita oli seuraavat: Hei, Kui, Muu, Pyh tai Pah, Rai ja Vai. Hei Hyytelö ja Hei Hattara olisi molemmat olleet ihan kivoja, mutta emälinjassa on jo Hui ja Hoi, joten halusin jotain erilaista. Rai Rinkeli oli listalla jo, kun Pikun varsan kohdalla mietin nimiä ja samasta syystä se jäi nytkin pois: Onhan se ihan kiva, mutta ei tarpeeksi. Vai Vohveli ja Vai Vanukas kuulostivat jotenkin hölmöiltä myös, joten nekin poistuivat nopeasti listalta. Lisäksi tammalinjan ensimmäinen tamma on Voi Viineri, niin senkin puolesta kivempi keksiä jollain muulla kirjaimella alkava. Listalla oli myös karkkeja kuten Kookospallo, Marmeladi ja Piparminttu, mutta koska ne ovat juurikin vain karkkeja eikä niinkään jälkkäreitä, poistin nekin.
Muita nimiä oli vielä (Kui) Kiisseli ja Kääretorttu; (Muu) Marsipaani, Muffini, Marenki ja Mokkapala. En oikein osannut näistä valita mitään, mutta sitten rupesin miettimään, että tämä tamma tulee olemaan oikeasti viimeinen. Sen tulevalle varsalle minun pitäisi nimittäin löytää seitsemänpolvinen ori, jolla ei ole (liikaa) samoja nimiä, olisi kisannut esteillä ja koulussa sekä kaikista suurin ongelma olisi oikeasti se, etten jaksaisi lisätä sen sukulaisia tietokantaan! Jos isän kaikki sukulaiset on täysin uusia, niin pelkästään viimeisen polven evm-sukuisten hevosten (128 kpl) kaksipolvisista suvuista tulisi 512 nimeä ja todella monella on kolmipolviset suvut - joillain jopa neljä- tai viisipolviset! Siihen päälle sitten kaikki ne virtuaalimaailmassa olevat hevoset eli 255 yksilöä.
Joten koska tämä tulisi hyvin, hyvin - hyvin - varmasti olemaan se viimeinen minulle jäävä tamma, pitäähän sen nimen tietysti alkaa P-kirjaimella, koska kasvattajanimikin alkaa sillä. Pyh tai Pah Pikkuleipä ei oikein osunut, mutta Pöystilän Pyh Paahtovanukas alkoi jo kuulostaa oikein hyvältä. Onhan tuo Pyh ehkä vähän negatiivisen oloinen, mutta Pah Paahtovanukas ei taasen solju yhtä kivasti, joten Pyh siitä nyt tulee.