Pöystilän kasvattimyynti

Enimmäkseen suomenhevosia, mutta myös shetlanninponeja. Ei liiemmin vaatimuksia (rekisteröinti VRL:oon) eikä höngitä niskaan, mutta tarvittaessa täysi kasvattajan tuki.

Myytävät kasvatit

Jos löysit sinua kiinnostavan yksilön, laitathan viestiä joko sähköpostiin
n.tuire@gmail.com tai Keskustan chatin kautta, niin pistetään poni pakettiin!

kuva © Cherie (muokattu CC BY-NC 2.0)

o. Riimivelho / t. Keppostiina

3-polvinen suomenhevonen
syntynyt helmi-maaliskuussa 2021
i. Kalmantaikoja
e. Räiskyvän Kesäheinä
kenttäratsastus
Stinan nimi ei minun onnekseni ollut enne vaikka niin on pari kertaa aiemmin jo käynyt. Se ei keppostele eikä juksuttele, vaan on hyvin rauhallinen ja asiallisesti käyttäytyvä tapaus. Pari ostajaehdokasta on sitä käynyt jo katsomassakin ja kummastelleet sen käytöstä, koska "eihän varsa nyt noin rauhallinen voi olla" tai "pitäähän varsan riekkua ja touhottaa". No ei ne nyt kaikki ole sellaisia ikiliikkujia kuin Haltsu tuossa vieressä. Stina vain sattuu olemaan hieman verkkaisemmin kulkeva varsa, ihan on eläinlääkäri käynyt sen tarkastamassa eikä siinä ole mitään vikaa. Kyllähän sitä olisi luullut, että jotain virtaa tai prinsessamaisuutta olisi isältä saatu, mutta ei, sieltä ei tainnut tulla kuin väri ja tulevaisuus kertoo saatiinko orin yleisosaaminen myös.

kuva © AK Vapaasti

(Pöystilän) Häikäisevä Huijaus

3-polvinen shetlanninponi
syntynyt tammi-helmikuussa 2021
i. Fellbury Fiddle
e. Jeilin Dazzletiger
valjakkoajo
Hujis on kyllä nimensä ansainnut, koska se kyllä tullaan huomaamaan. Joko se pitää niin kamalaa mekkalaa, että sille on pakko sanoa jotain, tai vaihtoehtoisesti tulee kirjaimellisesti iholle asti, että saa haluamansa huomion. Pahantahtoinen poni se ei kuitenkaan ole, vaan käyttäytyy oikein kiltisti käsiteltäessä. Mitä nyt aina se ei malttaisi tulla tarhasta sisälle, kun pihalla olisi niiiin paljon kivempaa. Mutta kunhan sille kääntää selän ja ei olisi huomaavinaan, niin johan muuttuu ääni kellossa tällä ponilla.

kuva © ransu.kuvat.fi

(Pöystilän) Pähkinänsärkijä

3-polvinen shetlanninponi
syntynyt tammi-helmikuussa 2021
i. Fellbury Auberon
e. Maybecks Golden Nut
valjakkoajo
"Se on särki!", tallityöntekijä huudahti tullessaan toimistoon, koska Pähkinän varsa ei ollut noussut ylös vielä kolmenkaan tunnin päästä. Ei se onneksi ollut, vaan nousi juuri ylös syömään, kun saavuin sydän kurkussa sitä katsomaan. Pari kuukautta myöhemmin toinen tallityöntekijä teki saman tempun, riensi huohottaen luokseni ja kertoi, että Pähkinän varsa on särki. Sillä oli silloin pieni vekki toisessa takasessaan, joka saatiin omin käsin paikattua. Siitä se lempinimi jotenkin vain jäi, joten se nyt on oikeasti Särki.

kuva © VRL-01436

o. Tilperi / t. Lumiina uusi

2-polvinen suomenhevonen
syntynyt maalis-huhtikuussa 2021
i. Turmeltajan Tumnus
e. Valokylän Pakkaslaulu
yleisratsu
Tilperin emä on vielä nuori ja sillä on kisaurakin vielä kesken, mutta ajattelin, että se voisi hyvin pitää mammalomaa ja jatkaa kilpailemista sen jälkeen. Ja hyvän loman se on pitänytkin, se on oikein huolehtivainen emä ja opettanut hyvän hevonsen käytöstapoja Tilperille. Isänsä taasen on jo kokenut konkari, joka on palkittu kolmessa eri lajissa, joten sieltä toivotaan periytyneen monitoimiratsun geenejä. Tilperi on myös kantakirjakelpoinen.