Adinan Matilda

maatiaiskissa, naaras

Adinan Matilda tuntee paremmin nimen Tilda, vaikka eipä siltä kannata odottaa luoksetuloa tai edes minkäänlaista rekisteröintiä, kun sitä kutsuu. Useimmiten se kyllä tulee luokse, sen verta huomionkipeä tyttö se on, mutta on niitäkin päiviä, ettei se kirjaimellisesti käännä edes korviaan.

Tilda syntyi ensimmäisenä neljän pennun pesueeseen 04.07.2018. Sen jälkeen syntyi sisko Melina, joka jäi kasvattajalle. Kolmas pentu oli myös naaras, Mandy, ja neljäntenä syntyi ainoa kollipoika, jonka nimeä ei vielä tiedetä.

Tildan emo on kaunis kilpikonnakuvioinen Adinan Mindy, jonka isän oletetaan olevan joku seudun maatiaiskissoista ja emo norjalainen metsäkissa Pumpuli (evm). Mindy sisaruksineen jäivät pienenä orvoiksi, koska niiden emo jäi auton alle. Pentueesta kasvoi silti sosiaalisia ja reippaita yksilöitä, ja vaikka Mindylle jäi hieman huonot ruokatavat (varastaa muiden ruuat), tämä ei onneksi ole periytyneet sen pennuille.

Tildan isä on komea harmaa-valkoinen ORANGE Puma, joka on hiljainen, mutta silti määrätietoinen kolli. Puuman isä on hopeanharmaa norjalainen metsäkissa Luxemburg Loras, joka on kuninkaallinen tuonti Ranskasta - tai näin se ainakin käyttäytyy. Puuman emä on valkovoittoinen, kilpikonnakuvioinen maatiaiskissa Kings Watership R, joka tunnetaan aggressiivisena ja ihmisiä karttavana petona. Voikin vain ihmetellä kuinka sen pennuista on silti tullut ihmisläheisiä kissoja.

Tilda on oikein kaunis tyttö, kun sille päälle sattuu, niin kuin kahdesta ensimmäisestä kuvasta käy ilmi. Ystäväni harrastaa valokuvaamista ja kävimmekin hänen tykönä ottamassa ihan kunnon potretin neidosta (kolmas kuva), missä näkyy auringon ja iän tuoma ruskeus: Tildahan oli pienempänä ihan pikimusta. Neljäs kuva kertookin tärkeimmän tästä tytöstä: Hyvin, hyvin usein sen löytää tallin hoitotuvasta kuvan mukaisessa olotilassa.

Tildan oma pesue

26.11.2018, kylmänä iltana Tilda sai vihdoin pentunsa, joiden isänä on komea Kaukovallan Gunnar. Ensimmäisenä syntyi kokomusta naaraskissa, jonka uusi omistajansa nimesi Witcheriksi. Myös toisena syntynyt pentu oli naaras, väriltään harmaaraidallinen valkoisin merkein ja se sai nimekseen Merida. Seuraavan pennun kohdalla ajattelin, että näemmä pelkästään tyttöjä tulee, koska kolmanenta syntyi Kerttu. Ja kyllä, neljäskin pentu oli sukupuoleltaan naaras ja se nimettiin Melinaksi.