Villeihin Painottuneet -sivuston tarkoituksena on tukea villien kilpailujen järjestämistä ja niissä kisaamista, täten edistäen niiden asemaa jaosten alaisten kilpailujen rinnalla ja vaihtoehtona niille. VPA ylläpitää kalenteria, johon kuka tahansa saa ilmoittaa omat villit kilpailunsa, järjestää Villi-Cup-kisoja sekä ylläpitää laatuarvostelua, jossa palkitaan villeissä kisoissa kilpailleita hevosia.

VPA:n alkuperäinen ylläpitäjä on Violet, mutta heinäkuussa 2013 huomasin ettei kilpailukalenteri tai pääsivukaan enää toiminut. Halusin tehdä oman osani villien kisojen aseman parantamiseksi, joten rakensin sivustolle uudet sivut kilpailukalenterin kera.

Tuire, n.tuire@gmail.com

Mistä kaikki lähti, Violetin sanoin
Jaoksen alaisten kisojen suosio johtuu varmaankin pääosin siitä, että niistä saa rankingpisteitä ja niillä on omat laatuarvostelunsa. Niinpä mielessäni eräänä unettomana yönä kehkeytyi ajatus laatuarvostelusta, jossa villien kisojen sijoitukset olisivat pisteytyksen tärkein osa. YLA:n laatuarvostelussahan otetaan mukaan myös villit kisat, mutta jotta voit hevosesi tällaiseen ilmoittaa, tarvitsee sinulla olla VRL-tunnus ja hevosella VH-alkuinen rekisterinumero.

16.07.2008 tein hevostalli.nettiin topicin otsikolla "Typerä idea kaipaa lyttyyn haukkumista". Positiiviseksi yllätyksekseni kukaan ei haukkunut ideaani lyttyyn, löytyi muutama, joka sanoi ettei ole kiinnostunut tai että idea on turha, mutta pääosin sain vain hyvää palautetta ja paljon ehdotuksia, sekä lupauksia, että kisaa jatkossa villejäkin, jos tällainen laatis nousee pystyyn, ja pian löysinkin itseni suunnittelemasta ulkoasua (joka ei ehkä ole koodauksen mestariteos, mutta tarvitseeko sen ollakaan?).

Nimeä miettisin jonkin aikaa, aluksi meinasin Villien kisojen laatuarvostelua (VKLA) tai Villien kisojen yhdistystä (VKY), Jenna H ehdotti nimeksi Virtiaalista villien kisojen laatuarvostelua (VVKL), mutta mielestäni nämä oli liian harhaanjohtavia, emmehän me villejä kisoja arvostele, vaan niissä kisaavia hevosia!

Kisshu ehdotti Puskahevosten laatuarvostelua (PULA), mutta vaikka ihastuinkin PULA-lyhenteeseen, en halunnut nimeen mitään puskahevosiin liittyvää, sillä tarkoitus on kannustaa myös niitä jaosten alaisiin kangistuneita kilpaponeja mukaan villinpään toimintaan. Lopullisesta nimestä saamme kiittää Kisshua, sillä hänen ideansa VPA - Villeihin painottuneet, oli mielestäni paras nimi tälle, vaikka mukaan otetaan niitäkin hevosia, jotka eivät painotu villeihin, ainoastaan kisaavat niitä myös :)