Perustiedot

Virallinen nimi, lempinimiRowandell Davina, 'Diiva' RekisterinumeroVH19-012-0022
Rotu, sukupuolihollanninpuoliverinen, tamma Väri, säkäkorkeusmustanvoikonkimo, 167 cm
Syntynyt28.08.2018 4-vuotias / 8-vuotias22.02.2019 / 22.06.2019
KasvattajaRowandell OmistajaTuire (VRL-00345)
Painotus ja tasokouluratsastus, Grand Prix SaavutuksetKRJ-I, KV-II
TavoitteetDiivalle hankitaan ainakin yksi varsa.

kuvat © ransu.kuvat.fi (muokattu, CC BY-NC 3.0)

Sukuselvitys

i. Vizzini (kwpn)
voikko, 172 cm
VH18-012-0175
ii. Viganò (kwpn)
cremello, 170 cm
VH17-012-0432
iii. Villasor evm (kwpn)
cremello, 167 cm
iie. Viddalba evm (kwpn)
voikko, 164 cm
ie. Madalena Do Mar (kwpn)
rautiaankimo, 170 cm
VH18-012-0154
iei. Morano evm (kwpn)
ruunikonkimo, 170 cm
iee. Maia Do Mar evm (kwpn)
rautiaankimo, 160 cm
e. Delicia van de Halor (kwpn)
mustankimo, 166 cm
VH17-012-0380
ei. Ulysses (kwpn)
ruunikko, 167 cm
KRJ-I, KTK-III
VH17-012-0115
eii. Aldoos evm (kwpn)
musta, 172 cm
eie. Marisha evm (kwpn)
ruunikko, 161 cm
ee. Mosquera (kwpn)
mustankimo, 167 cm
KRJ-I, KTK-III
VH17-012-0349
eei. Overnight evm (kwpn)
musta
eee. Delisha evm (kwpn)
rautiaankimo

Jälkeläiset

Diiva on käytettävissä 2-polvisille oreille. Otathan yhteyttä sähköpostitse.
t. Anfauglith syntynyt 11.12.2019 i. Arathorn Fair KV-II
o. Varaidzo syntynyt 23.02.2019 i. Vortus van de Halor KV-I

Kisakalenteri

Saavuttanut KRJ:n porrastetuissa maksimitasonsa 10, pisteitä yhteensä 6741.09 Cup-sijoituksia yhteensä 2 kpl
kuuliaisuus ja luonne: 3403.24 tahti ja irtonaisuus: 3337.85
31.08.2019 ~ KRJ-Cup ~ Intermediate II ~ 5/78
31.03.2019 ~ KRJ-Cup ~ Intermediate II ~ 7/131

Päiväkirja mahdolliset kuvat ovat viitteellisiä

23.02.2019 - Ei tuplavoikkoa hevosta

Minulla oli 25% mahdollisuus saada harvinainen tuplavoikko hevonen, mutta ehei, eihän minulla tietenkään ollut sellaista tuuria. Voittekin kuvitella harmitukseni, kun talliapulainen aamulla soitti ja ilmoitti, että Diiva oli saanut komean voikon varsan. Hieman turhautuneena kävelin tallille, mutta kaikki ikävät tunteet hävisi heti, kun näin ihanan suloisen, kullanhohtoisen varsan valkoisen tamman jaloissa. "Sitä paitsi, olisihan sieltä voinut tulla rautias tai mustakin varsa", talliapulainen sanoi minulle, kun oli nähnyt ilmeeni kävellessäni tallista sisään. "Ja sehän se vasta olisikin harmittanut", sanoin suoraan. Tottakai olin älyttömän onnellinen päällisin puolin terveestä varsasta ja että ensisyttyjä-Diiva oli pärjännyt ihan omineen, mutta kyllä se silti kirveltää mieltä, kun olisin voinut saada sen tuplavoikon..

20.02.2019 - Helmikuun kouluvarsojen laatuarvostelu

Kuu ja Diiva osallistuivat Kouluvarsojen laatuarvostelun helmikuun tilaisuuteen. Aluksi oli ajatuksena, että vain Kuu osallistuu siihen kasvattajan toiveiden mukaisesti, mutta tajusin, että miksikäs en ilmoittaisi Diivaakin mukaan. Onhan tammalla kuitenkin kisanneet vanhemmat sekä emän vanhemmilla jopa ykköspalkinnot Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelusta.

Kuu sai rakenneosiosta seitsemän pistettä, mikä tamman tapauksessa tuli tyydyttävistä liikekuvista. Kymmenen pistettä olisi maksimi tästä osiosta, joten seitsemän on oikeasti hyvä tulos. Askellajeista tuli pisteitä seuraavasti: käynnistä kaksi, ravista vain yhden, laukasta neljä ja lisäpisteitä kaksi, yhteensä siis kahdeksan, kun 18 olisi maksimi. Tamma liikkuikin tilaisuudessa todella tahmeasti, joten en kyllä yhtään ihmettele, että pisteet oli näinkin heikot. Suvustaan tamma saikin komeat 38,5 pistettä, koska onhan melkein jokainen sen neljän polven sukulaisista palkittu KRJ-palkinnolla tai vähintäänkin sijoittunut hyvin lajin parissa. Yhteensä 53,5 pisteellä Kuu ansaitsi itselleen KV-I-palkinnon, minkä lisäksi tamma oli kolmanneksi paras koko tilaisuudessa (Luokkavoittaja III) sekä myös tilaisuuden paras puoliverinen.

Diiva sai rakenneosiosta kahdeksan pistettä hyvillä liikekuvilla, josta voimmekin olla todella tyytyväisiä. Diiva liikkui paljon paremmin kuin Kuu ja saikin sekä käynnistä että laukasta neljä pistettä (maksimi on viisi). Ravista tuli kuitenkin tämänkin kanssa vain yksi piste, pitääkin siis paneutua molempien kanssa ravin harjoitteluun. Diivakin sai askellajien lisäpisteitä kaksi. Suvustaan tamma sai vain viisi pistettä, koska kaksi isovanhempaa antoi kumpikin KRJ-I-palkinnollaan kaksi pistettä ja isä sekä isänisä puolikkaat pisteet kilpailuillaan. Valitettavasti emällä ja isänemällä olikin alle 40 KRJ-sijoitusta, joten niistä ei tullut pisteitä lainkaan. Diiva sai kuitenkin II-palkinnon 24 pisteellä, mikä on minusta jo hyvä tulos juurikin hevoselta, jolla ei ole pitkää sukua palkittuja hevosia.

01.02.2019 - Huonoa omistajuutta?

Onko se kamalaa omistajuutta astuttaa vasta ostamansa tamma parin ensimmäisen viikon aikana? Varsinkin, kun kyseessä on vieläpä nuori tamma. Onhan se varmasti hevoselle stressaavaa muuttaa uuteen kotiin, mutta toisaalta: Kyllähän niilläkin hormonit toimii sen mukaisesti, että jos on liikaa kaikkea, niin pistetään stoppi turhalle. Eli jos tamma on muutosta huolimatta valmis tapaamaan tuntemattoman orin täysin ongelmitta ja päästämään sen lähelleen, niin ei kai minun tarvitse potea huonoa omaatuntoa?

Koska näin tosiaan tapahtui. Diiva muutti minun luokse pari viikkoa sitten ja nyt se on astutettu komeaakin komeammalla Vortuksella. Ori on saanut kantakirjastakin maininnan upeasta olemuksestaan ykköspalkinnolla. Luonteessakaan ei ole mitään moitteen sanaa, koska jopa "vartin kestävä turha vilinä koirien tai lasten toimesta" saa aikaan ainoastaan hännän huiskintaa. Toisin kuin meidän Diivalla, sehän ei pidä pienistä eläimistä tai ihmisistä pätkän vertaa.

Tämän takia Vortus olikin loistava sulhanen neidolle. Toki eihän sitä koskaan voi tietää, minkälainen paketti maailmaan sattuu tulemaan, oli vanhemmat luonteeltaan mitä vain. Lisäksi tammalla luonnollisesti on suuremmat mahdollisuudet vaikuttaa varsan käytökseen omalla esimerkillään, mutta toivotaan, että isukilta olisi jotain hyviä geenejä periytynyt varsalleen. Olettaen, että koko varsaa koskaan syntyykään.

virtuaalihevonen
ulkoasu © M Layouts (muokkaus Tuire)